Måndag

Ja, Pirre (papillonen) fyllde ju för en vecka sedan. Och jag hade ju ställt in mig på att hundarna skulle bli lite lösa i magen med tanke på att de skulle få lite god bukrmat uppblandad med torrfodret. Men INTE hade jag räknat med vad som komma skulle.
Lilla Cissi (en av yorkarna) var ju dyngsjuk på natten. Hon hade diarré och kräktes om vartannat. Ett par gånger bajsade hon bara blod och jag blev livrädd att hon skulle vara allvarligt sjuk. PENGAR! Var det som gick runt i huvudet.
Men på tisdag morgon ringde jag och pratade med veterinären och han sa bara det jag redan visste. Börja med att ge henne filmjölk. Och det gjorde jag. Hade hon inte blivit bättre av det eller om hon hade blivit sämre under dagen så sa veterinären att jag fick sms:a honom. Nu hade jag sådan tur att jag slapp det. Tack och lov räckte det med 2 liter a-fil!

Kan ju säga att det blev ingen burkmat till hundarna på tisdagen för att fira Ladys 2 - års dag. Nej, nu får det dröja et tag med blötmat för deras del. Kanske lite Ceasar på julafton...

Tjing!

Depp (inte Johnny...)

Ja, nu är det sommar och semester. Visst, i nuläget har jag ju jämt "semester" men även om jag inte har ett jobb så märker man ju ändå skillnad på semestertider och "vanliga" tider. Likadant med helger ju. Men vissa människor tror inte att man gör det verkar det som ibland.
Nu är det som sagt semester och som vanligt händer det väl fan ingenting! Vi har aldrig några pengar att göra något för och ändå är det bästa gratis som det brukar stå i tidningar. Jo, men hur roligt är det att ens åka någonstans att bada? Är det inte en sjö eller dylikt så kostar det ju entré. Och så vill man ju gärna ha en glass. Och vi är ju två så då måste man ju såklart köpa två glassar. Ok, 40 spänn bara för glassen..
Kan bara säga att jag är en badkruka och det måste vara så där stekande hett som det var för några veckor sedan för att jag ens ska tänka tanken. Solar hellre på altanen. Det är gratis. Och blir jag hungrig eller törstig kan jag bara gå in i köket. Och glass har vi i frysen.
Ja, jag är glad att Robin har varit 2 veckor i Småland i sommar i alla fall. Och några dagar hos kompisen i Odensbacken. Då har åtminstone han fått göra något som han uppskattade. Det enda vi gjort tillsammans är att vi var på Parken Zoo i Eskilstuna första helgen efter skolavslutningen. Men dit hade vi ju heller inte kommit om det inte vore för att jag var reseledare på resan som gjordes via Hyresgästföreningen.

Är väl helt nere i skorna nu för jag vet hur den närmsta månaden kommer att se ut. Robin och jag ska dela på ungefär1200 kronor. Det ska räcka till mat, nöjen, mobil, osv. Han fyllde ju 16 i juni och då får man ju inget mer barnbidrag. Då får man "gladeligen" vänta på studiebidraget som kommer sista vardagen i september. Men,  hur fan tänker de? Tror inte CSN att ungarna äter på sommaren? Eller att de vill bada och köpa glass?
Javisst, jag får sjukbidraget, men de pengarna ska gå till räkningar. 9517 kr, ca, får jag och det ska jag egentligen inte ta något av till mat. Men vi kan ju inte leva på luft till den 27:e när underhållsbidraget kommer.  Så i går tog jag ut 400 och i dag får jag nog ta ut en hundring till. Det fattas kompleterande grejer till maten.
Ja, jag får bostadsbidrag också på 2200 kronor, men de pengarna går också till räkningar. Och inte ens den adderade summan kommer att täcka månadsräkningarna. MEN, tänker säkert någon, hur mycket räkningar har hon???
Ja, just. Förutom att jag har sjukbidrag sitter jag även och betalar av på en skuldsanering. I augusti har jag gjort 2½ år och då är det "bara" lika länge kvar. Så lite över 2000 kronor i månaden går enbart till skuldsaneringen...

Men det verkar inte som folk fattar hur man har det. Visst, jag får skylla mig själv som dragit på mig skulder. Och  det vet jag vääääldigt väl. Det behöver ingen tala om för mig.
Det jag stör mig väldigt mycket på (faktiskt) är väl det här som handlar lite mer om just semester. När folk vet hur man har det. Varför kan ingen t e x erbjuda sig att Robin och jag t e x kan få åka med , vart de nu ska, om det finns plats i bilen?
Och min guddotters mamma tjatar hål i huvudet på mig. Kan inte jag ta lite extra jobb och lägga undan pengar så att vi kan åka någonstans osv osv??? Men HALLÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har sjukbidrag och kan inte bara ta extra jobb hur som helst, då skulle jag ju lika gärna kunna jobba heltid!!! Och jag lägga undan pengar... Ha, ha, ha! Tillåt mig skratta! Jag sitter även med hyresskuld pga allt detta. Sammanlagt är det nog en hel hyra jag ligger efter med, ca 5300 kronor.
Ibland vill jag slå folk på käften för att de inte verkar fatta. Eller också orkar de inte ens bry sig...
Men hur tror folk att man mår då??? Ingen frågar och om de gör det så säger man ändå "det är helt ok". För när man väl umgås med folk för en kul kväll så vill man ju inte sitta och gnälla hela tiden heller. Då vill man ju själv för en gångs skull ha kul!
Har fått det sagt till mig att"kan inte Robin och du åka någonstans själva". Men allvarligt. Hur kul är det för en 16-årig grabb att åka till t e x Liseberg själv med mig? Visst, vi var i Eskilstuna, men det är helt annorlunda. Liseberg är större, där finns mer spel osv. Jag skulle jättegärna åka dit med någon som har en grabb i hans ålder och låta dem sticka iväg själva och så kan vi vuxna göra vad vi vill. Ta en öl på puben eller något.

Kan ju säga att jag mår riktigt jävla dåligt just nu. Är sååå stressad för det här med ekonomin så det känns som man ska få en hjärtinfarkt nästan varje dag. Sedan tar ju sjukbidraget slut i november också. Börjar känna av stress inför det också. Tänk om jag inte får förlängt? Vad händer då? Jag kan ju inte stämpla eftersom jag inte har några stämpeldagar. Jag kan heller inte jobba heltid. Skulle jag behöva gå till soc??? Har jag aldrig gjort. Jo, ok då. Vid någon extrem nödfallssituation, men inte någon längre period. Det är mycket av det jag sitter och betalar på som soc inte skulle bry sig om. Och vad skulle hända då? Jag får inte få nya skulder hos kronofogden, då avbryts min skuldsanering.

I april i år var jag på Ålandsresa med mina kusiners kusin, Micaela. Jag hade egentligen INTE råd med den resan, men den var verkligen värd varenda krona. Mina favvisar Smokie spelade och jag hade en höjdarresa! Ibland måste man få göra något kul, annars orkar man knappt fortsätta leva. På ett sätt är jag verkligen glad över att Smokie inte kommer till Sverige något i år. Jag skulle ju vilja gå, men skulle inte ha råd. ...Pirre 7 år

Ja, i dag fyller en av mina hundar år. Papillonen Pirre blir 7 år och det ska ju firas såklart. Hundarna ska få lite god burkmat blandad med torrfodret nu till frukost. Då blir de säkert glad! Och lösa i magen...    ;-)

Grattis, grattis!

Ja, i dag fyller min farsa 59 år. Har försökt ringa 2 gånger men fick inget svar, så det fick bli ett grattis sms istället. Trodde att de kanske var på semester. Men, nej då. Ingen semester där inte. De jobbade visst ganska sent båda två.
Får väl försöka ringa igen om en stund.

I dag fyller även en av mina forna idoler, Rex Gisslén som var keybordist i 80-tals gruppen Shanghai. Nu är vi "kompisar" på Facebook så jag har grattat honom också, över nätet.
Ja, herregud! Hur gamla var vi? 13,14?Ha, ha, ha, vad mycket kul vi hade genom den gruppen. Och alla i kompisgänget hade som tur var olika smak på killar, så ingen gillade samma. Rex var "min"! Ha, ha, ha...
 
Nej, nu blir det en stund framför tv:n. Ha det gott!

Kram Ullis

Vovve blogg

För er som inte vet vill jag bara berätta att vår hundklubb nu finns på nätet. Vi startade en blogg för någon vecka sedan, för att synas lite. Där kommer vi skriva ner vår aktiviteter och lite annat smått och gott som handlar om hundar. Sidan heter hundklubbvovve.blogg.se
Gå in och kolla vetja!

Tjing!

Utmaning

Jag fick alltså en utmaning av Carin härom dagen. Jag ska skriva ner 5 saker som jag är beroende av och sedan skicka vidare till 5 andra bloggare. Det enklaste är väl egentligen att komma på 5 saker, i alla fall för mig. Det svåraste däremot blir att skicka utmaningen vidare. Dels för att jag faktiskt inte vet hur man gör (IQ silverfisk) och dels för att jag faktiskt inte känner 5 stycken som bloggar. Eller känner och känner, men Carin har ju redan skickat den till mig och komma på 4 till blir svårt. Tror inte att Martin (E-typen) skulle svara på min utmaning, men det är ju typ bara han och Carins blogg jag läser. Sorry, Annelie, kom precis på att du bloggar... Slå mig på kinden nästa gång vi ses! Oavsett så fattas det ju 2...
Så jag skriver "bara" ner mina 5 saker och hoppas att det räknas... Vad säger du Carin??? Ska du skicka mig på datakurs nu???

5 saker jag är beroende av:
# Vänner och familj (räknas det som en eller blir det två då?)
# Mina djur (och de flesta andra...)
# Smokie (musik överhuvudtaget, men Smokie skulle mina vänner rakt av säga i dagsläget. Är nog lite periodare av musik.  E-typen tillhör mer kategorin PARTY, men ibland spelar jag honom dagar i sträck och nästa sväng kanske det blir dansband...)
# Läsa (vare sig det är böcker eller tidningar)
# Välja själv (lugn och ro eller umgås med folk)

Vad mycket man ändå vill lägga till så här i efterhand. Snacka engelska börjar ju närma sig ett "beroende", i alla fall ibland. Periodare där också...  Ha, ha, ha!    ;-)

Hoppas att jag klarade testet eller blir jag lynchad nu???

Söndagskram till er alla! /Ulrika
ps. Kissebebbarna blir 11 veckor i dag. Ska få Robin att spara bilder på datorn så jag kan lägga ut på bloggen sen


 


Brandvarnare, stress och näsblod

Ja, herregud vilken natt jag hade natten mot tisdag! Blev abrupt väckt kl.03.00 av att brandvarnaren satte igång. Kan säga att jag studsade mer eller mindre upp ur sängen. Fy, fan, vad rädd jag blev!
Men inte brann det inte. Sprang som en hyr höna igenom lägenheten för att kolla läget. Tittade även i titthålet ut i trappuppgången, men inget där heller. Och Robin, han sov och snusade. Han hörde INGENTING!!!! Nu vete fan om man törs lämna honom själv hemma något mer. Hur kan man bara missa den volymen på ett ihärdigt tjutande?
Och det räckte inte med att den satte igång en gång. Nej, då. Brandvarnarskrället var tvungen att hoppa igång två gånger till innan jag fick loss batteriskrället. Med mina tråkiga erfarenheter av bränder (som tur är har det aldrig brunnit inne hos oss, men ändå...) så fick jag mer eller mindre panik också. Höll nästan på att slänga ut brandvarnaren på gården för att få tyst på den.
Ringde även till 112. Visste ju inte om någon granne hade uppmärksammat det hela och ringt dit. Tyckte det var bäst att ringa och förklara att det INTE brann. Och så behövde jag lite hjälp med att få veta hur jag skulle få ut batteriet. Men den kvinna jag pratade med ska nog fundera på att byta jobb. När jag stod med henne i luren satte brandvarnaren igång för tredje gången och då säger smartskaftet: - Sätt inte igång den nu, jag kan ju få tinnitus!
Va? Hörde jag rätt? Vad sa hon??? Kan HON få tinnitus? Men hallå, jag då? Och tror hon att jag för nöjes skull kliver upp kl.03.00 för att sätta en tändare el dylikt vid brandvarnaren för att få igång den och ev väcka upp hela huset, samt ringa 112 för att ge den som svarar tinnitus??? Eh, nej, skulle inte tro det. Har annat för mig. Som att sova t ex .

Efter fem någongång somnade jag äntligen om och straxt efter halv åtta var jag till bovärdskontoret för att byta till mig en ny brandvarnare. Jo, visst, den fungerar ju uppenbarligen. Men jag vill nog ha en som inte sätter igång av sig själv sådär.
Han på Öbo sa att det tydligen är fler än jag som drabbats av samma sak. Antagligen är de nya optiska brandvarnarna känsligare och har reagerat pga värmen. Men jag fick en ny. Som jag inte vågat installera ännu. Den ligger i sin kartong utan att ha kopplats ihop med batteriet. Jag väntar nog till det blir svalare ute...

Var kommer näsblodet in i bilden då? Jo, på kvällen fick jag för första gången i mitt liv näsblod. Undrade först varför, men insåg ganska snabbt att det var hela situtionen med nattens bravader som hade satt sina spår. Både i näsan och i själen. Även om det inte syntes utanpå så kände jag i kroppen hela dagen att jag gick som på nålar pga händelsen. Men som sagt, har man dåliga erfarenheter av bränder så har man!

Stor kram!/Ullis


Tänka, tänka...

Har fått en utmaning av en Carin, en annan bloggerska i detta cyberspace. Av en Carin... Av Carin heter det ju... Sorry Carin!  Ska tänka ut 5 saker som jag ... äh, ni får läsa sedan när jag gjort den!
Det största problemet för mig är ju hur jag ska kunna skicka den till 5 andra sen. Jag som har IQ silverfisk när det gäller datatjosan.  Jagsom fortfarande känner mig lite stolt över att jag åtminstone kan sätta ut bilder på bloggen nu. Även om jag knappt har några....

Det blir till att tänka i dag...

Kram i sommarvärmen!

RSS 2.0