Ang Cinderella

Då mitt inlägg om vår Ålandsresa blev lite konstigt (Hm, hur f-a-n gick det till??? Jag och min otekniska teknikhjärna....), får jag skriva om det någon dag när jag har tid. Alltså MYCKET tid! Jag ser ju knappt själv vad det står i den där texten. 

Bror duktig eller syster yster?

Läste Aftonbladets söndagsbilaga och där hade de ett reportage om hur man är som person beronde på i vilken ordning man är i syskonskaran eller om man är ensambarn.
Jag  är äldsta barn och om de står det så här;

Äldstabarn. 
(Blir lätt arg, konservativ och vill bestämma.) 

Utåt sett har du gott självförtroende men din självkänsla kan vara låg- du har ju lärt dig att du är älskad för din prestation. Ett misslyckande slår hårt mot dig.
Du kan ha svårt att slappna av och överlåta åt andra att bestämma. Det gör att du blir mer allvarlig än dina "friare" småsyskon.
Som äldst är du mer maskulin i ditt beteende. Allra helst om du har småbröder. Du är resultatinriktad, hämndlysten och har lättare för att bli arg än dina yngre syskon.
Du lyckas bäst i ett äktenskap med ett  yngstasyskon. Därmed behåller du kontrollen och slipper den rangordningskonflikt som uppstår i äktenskap mellan två äldstasyskon. 
Du är ofta konservativ och håller på traditioner. Den av syskonen som blir mest lik föräldrarna. Men om du som barn fått ta för mycket ansvar kan du göra precis tvärtom och fly så långt bort det bara går.

Kända äldstabarn:
Margaret Thatcher, Hillary Clinton, Carl Bildt, Ann Wilson (Let´s Dance), Kristian Luuk, Charlotte Perelli.


Ja, ni ser. En hel del stämmer ju faktiskt in väldigt bra. Speciellt det där medsjälvförtroende och självkänsla. Ganska intressant faktiskt. Att man inte tänka på det tidigare. Jag menar, en hel del från barndomen speglar ju faktiskt hur man kan bli/vara när man är vuxen. Något att tänka på kanske? En del svar kan man ju finna om man bara bläddrar lite bakåt!

Tjing! 

The Cinderella story

Ja, nu blir det sagostund. Nej, inte riktigt, men nästan!
Jag och M.B åkte ju med Ålandsbåten i torsdags. M.A skulle ha följt med men hon fick maginfluensa dagen innan och vi försökte in i det sista att hitta någon ersättare. Tyvärr fick vi inte ihop det så jag och M.B. åkte själva.
Smokie spelade ppå Cinderella och jag bokade hytt redan i november. Självklart! Inget att förlora där inte. Och när det är den enda "synliga" spelningen på hela året så måste man ju!
Men i korridorerna kunde man ana en mygga surra om en ev händelse under de kommande kalla månaderna. Om det stämmer får tiden utvisa...
Jag hade i alla fall en skitkul resa. Det roligaste jag gjort på länge faktiskt!
Det började redan på bussen. Hade INTE tänkt dricka något före konserten. Ni som känner mig vet ju hur ofta jag får springa på toa. Och under en konsert vill man inte missa en låt även om man nu råkar ha hört den ett flertal gånger tidigare.   :-)
Bussen gick 12.10 från Myrorna och bara någon minut senare satt jag med en cider i handen. Den var egentligen M.B:s men jag fick den. Hon tyckte inte att den smakade gott. Hm... Och jag tyckte den var jättegod!
Hannas cider var det. Med smak av persika och vanilj. Fräscht och gott!
Jag hamnade bredvid en 22-årig kille på bussen och bakom oss satt hans två kompisar. Vi började snacka med dem och när vi väl kom fram till hamnen gjorde vi sällis bort till "ölbåten" vid Birka terminalen. Vem orkar sitta och vänta i nästan tre timmar på att kliva ombord på båten liksom?

När vi väl klev på Cinderella gick jag fram till fartygsvärden Per (han ses i kanal 5:s program Färjan) för att hälsa från morsan. Tur de inte stod och filmade då...
Vi gick till vår hytt med våra grejer och sedan tog vi en sväng på "skeppet". Tog en tur bort till Fun Club där Smokie skulle spela senare på kvällen och hade turen att träffa på basisten, Terry.
Vi pratade en bra stund om hans Dubairesa och välgörenhetsbalen b l a.
Han hade ju aldrig träffat M.B förut och jag presenterade dem för varandra. Men, vad är det för fel på mig egentligen? Kan inte förstå vad Terry menade med att jag skulle vara lite crazy och att han nästan tycker synd om mina vänner.... HAHAHA! Någon som håller med???
Man kan tro att han och jag känt varandra läääänge! 


Öppna ögon

Ja, det kan ju vara bra att ha! I just detta fallet är det den ena kattungen jag tänker på. Bebisarna är en vecka precis i dag och redan har den ena lilla tjejen öppnat sitt ena öga. Och det andra är på god väg! Tidigt tycker jag dock, men så himla kul!
Blir ju till att ha lite mer koll nu då när hon kan se vad som finns utanför mammas lilla koja.
Och långhåriga verkar de båda tjejerna bli. De har redan mysig mjuk päls.

Tjing! 

Sorgligt

Ja, det hände något sorgligt i tisdags. Den minsta kissebebisen låg död när jag kom in in i badrummet vid sex på morgonen. Men vid halv ett på natten levde han fortfarande. Jag hade dåligt samvete hela dagen (och har det fortfarande när jag tänker på det). Skyllde på mig själv. Jag såg ju att han var mycket mindre än de andra, ja, nästan hälften så stor. Och det första som kom upp i huvudet på mig var att åka och köpa flaska och ersättning för att nappa upp den lilla. Men eftersom han klarade det första dygnet trodde jag väl att han skulle klara sig. Skittråkigt var det och jag fick ha begravning på eftermiddagen.

Lite "lustigt" var det ändå det som hände vid frukosten dock, den dagen. Jag som är lite spirituell (eller vad det heter) tror ju på lite "mysko" grejer och när jag satt vid köksbordet satt jag vid en annan plats än vanligt. Och när jag sitter där så ser jag helt plötsligt en sädesärla utanför fönstret. Den första för i år faktiskt... (sent tycker jag) Nåväl. Han/hon flaxar med vingarna och står nästan still i luften samtidigt som den tittar in genom fönstret där jag sitter. Efter en stund kom jag på.... Hm. Den är ju svart-vit, precis som kissebebisen. Kan det vara en liten hälsning från en avliden sötnos? Typ; du behöver inte ha dåligt samvete???

Take care!
ps. När jag gick till sjukgymnasten en stund senare mötte jag en katt utanför ett hus bland villorna. Jo,just. Den var svart-vit... Eller vit-svart kanske man säger när den är mer vit än svart? Stämmer ju även in på kissebebben....

Kattbebisar

Japp! Nu har de små liven anlänt. I går kväll klockan 19.21 kom den första och det blev tre stycken. Två blir svart sköldpadd och den minsta ser ut att bli svart-vit. Sååå sööööta!
Men datorn har totalkraschat så jag kan inte visa några bilder än på ett tag. Måste få hem någons om går igenom datorn rejält.
Hör av mig emellanåt när jag kommer åt en dator.

Tjing!

Hammocktypen

Bläddrade igenom ett gammalt nummer av tidningen Drömhem & Trädgård i går och kom fram till några sidor där det stod om olika trädgårdstyper. Den här passade bäst på mig:

Hammocktypen;
Det här är sorten som gillar att sitta bekvämt. Hammocken blir därför trädgårdens självklara centrum. Här dricker man kaffe och mumsar sockerkaka. Runtom står flera sköna Baden-Baden stolar.
Hammocktypen älskar att pyssla och göra fint. Trädgårdstomtar var favoritdekorationer långt innan de fick kultstatus i bredare kretsar. Solur, grönt regnglas och fågelhus i form av en röd stuga är självklara ting i trädgården. Fasaden pryds av blommor och Välkommen- skylt i furu. På en vit plastpinne hänger svenska flaggan.
En annan favorit är ett extra uterum, antingen ett inglasat rum i anknytning till stugan eller ett permanent vitt festtält. I uterummet finns alla bekvämligheter som värme, stoppade möbler och tv.

Haha, i stort sett klockrent gällande mig! En hammock har jag velat haft i många år. Kanske blir det det om vi flyttar till huset? Solur är också något jag vill ha. Minne från barndomen. Kusinerna hade en sådan i sin trädgård.
Grönt regnglas har jag. Eller om jag slängde det i höstas för att det hade spruckit...
Ett rött fågelhus vill jag också definivt ha! Men har inte kommit dit än.

Tjing! 

Rödvins hallucinationer

Hm, ja. Just precis! Livsfarligt ju att dricka röd vin!!! Huvvaligen...
Tog cykeln till affären i går och höll på att bli påkörd. Jag tyckte banne mig att bilen kom åkandes på en annan väg som ligger nedanför den jag skulle köra ut på, så jag fortsatte såklart att cykla. MEN, när jag var halvvägs på övergångsstället så insåg jag att bilen kom på samma väg som jag precis börjat ta mig över. Det blev en tvärnit kan jag säga!
Och efteråt var jag lite skakis en stund. MÅSTE ha varit rödvinets fel på söndagkvällen...
Lite andra smågrejer blev knas också i går men inte lika livsfarliga som att nästan bli överkörd. Jag skyller allt på rödvinet!

Lite seg

   Ja, i dag känner man sig lite suddig. Ungefär som på bilden. Bilden föreställer ett kort på mig från det att jag gick i sjätteklass. 12 bast alltså! He, he..
Var nog inte suddig då pga vin, men det är jag i dag. Lite seg sådär. Blev uppbjuden till grannarna i går kväll och vi drack både öl, vitt vin och röd vin. Men jag är INTE bakis, mest seg och trött. Och det var första gången i mitt 38 -åriga liv som jag drack rödvin i den mängden (två glas). Inte min favorit. Det blev lite grimaser och mycket chilinötter efter varje klunk.
Nej, jag dricker så lite röd vin som jag kan! Håller mig till cider och vitt vin härdanefter.

Kram!

Sol, sol, sol!

Ja, jag hoppas att ni alla får en lika solig dag som vi har här i Örebro. I dag ska det hända grejer både på balkongen och uteplatsen. Påbörjade lite på balkongen men eftersom jag är en sådan person som helst inte vill väsnas före kl.9 på helger (tänker på folk som vill sova ut) så satte jag mig vid datorn en stund. Har gjort det jag ska här nu så nu är det väl dags att slänga fram snabeldraken. Dammsuga på balkongen så att jag sedan kan flytta om ordentligt därute.
Efter det blir det nog frukost till Melodikrysset. Det var längesedan!
PÅ eftermiddagen har jag ju sol på altanen så då blir det till att plantera penséer och även plantera om ett par palmer där  Zingo har pinkat i jorden. Någon som har tips på hur man får katten att ge f-n i blomkrukor??? Tips emottages med glädje. Har provat kanel och skivad ingefära, men icke!
Ja, just! Måste börja sanera lite här också. Upptäckte i går att Cissi (yorken) har kryp i pälsen. Vet inte om det är loppor eller löss så efter Melodikrysset blir det cykeln till apoteket. Ska köpa Frontline och trycka i pälsen på hundarna och antagligen även katterna. Men jag tror inte det är så bra för lilla dräktiga Lakrits. Får ringa jouren på Strömsholm igen och fråga. 

Ha en fortsatt bra påskafton. Tjing!

GLAD PÅSK!

  Jaha, då var det långfredag igen då. Hade tänkt att sätta in en bild på en kyckling men bilden var visst för stor. Den enda bild jag hade som kan passa in på ämnet påsk är ju denna bild på en liten häxa... Fel färg dock, men vad gör man inte?
HA! Kom på en sak i detta nu. Fick nys om ett hus i måndags och om jag flyttar dit kan jag ju skaffa egna kycklingar...
Får ju ha vilka djur jag vill där.

GLAD PÅSK ALLA!   Kramar från mig.

ps. Bilden togs i Stockholm,  december 2006 i och med min make over för tidningen Må Bra! Just denna bild togs på värdshuset Josefina (namnet är ristat/målat i speglarna) som ligger på Djurgården. Fotograf är Patrik Cederman.

E.M.D.

 Ja, i torsdags blev det klart vilka som kommer vara det stora dragplåstret på årets V.ox-festival här i Varbergaparken. Det blir killarna i E.M.D. Kul som fasiken tycker jag!
Äntligen lite snyggt att titta på här i området. ;-)   Hahaha!
I år är festivalen upplagd på tre dagar 21-23/8. På fredagen blir det som vanligt filmvisning i parken, på lördagen blir det ungdomsfestival och på söndagen blir det familjefestival. Så nu är det bara att hoppas på fint väder! Boysen i E.M.D. drar hit folket. Det är klart, när de spelar lär det komma massa folk oavsett väder...

Till nästa års V.oxfestival ska jag nog dra hit Smokie som dragplåster. Då är det femte festivalen och då slår vi till på stort!  :-) 


Fler födelsedagar

Vår vackra Vilma (en av katterna) fyller 5 år i dag. Hade ingen bild sparad på henne så det blir en bild på ett annat "födelsedagsbarn", Mike Craft, sångare i Smokie som fyller 51 i dag. Har svårt att fatta att denna snygga karl (ja, jag tycker det...) har passerat 50! I år får han dock ingen födelsedagspresent av mig, eller jo, kanske... Vi får se om jag har med mig något på båten den 23/4.
På tal om båten fick jag i går veta att de kommer att filma den resan för kanal 5 programmet "Färjan", så nu gäller det att håll sig i skinnet under resan. Annars kan hela Sverige få veta vad man pysslade med. Hm...

Ha en superbra dag i det vackra vårvädret! Kram

Smoookie!

Five nice lads from England are soon entering the stage of M/S Cinderella. Jag kommer vara där!

Dolph och Sötnos

Det bidde ju ingen bild förut! Och jag som trodde att jag visste hur man gjorde... Dolph till vänster och Sötnos till höger. Visst är de ett gulligt par?   :-)

Grattis Sötnos!

I dag fyller dvärgpapegojan Sötnos 3 år. Hon flyttade hem till mig  den 1 april för två år sedan efter att grannen ovanpå hittat henne under ett joggingpass. Hon satt i en buske och grannen förstod ju att det inte var en "vanlig" fågel så hon tog med den hem, till mig...
När jag berättade för min mamma om fågeln som grannen hittat i en buske trodde hon att det var ett aprilskämt.... 
Efter 3 månader som hittegods hos polisen, via mig blev hon min "på riktigt".
Och hon bodde hos oss till i december förra året. Då blev hon Stockholmare och sambo med Dolph. Dolph hade blivit änkling och matte Savannah letade efter en ny kompis till honom. Hon var lite rädd att han skulle dö av sorg och det hade varit tråkigt. Vet själv hur det kan bli eftersom min älskade Pippi (nymfparakit) dog bara en månad efter honan Pippigull.
Men nu har i alla fall Sötnos det jättebra! Fick nya bilder på henne och sambon av nya matten i dag och sätter in en bild på de vackra små sötisarna. Savannah har berättat att de tycker om att springa igenom ihoprullade tidningar, så det blir en bild på det. Sötnos är hon till höger på bild, den som är mest gul. Såååå sööt! Men det är Dolph också...

RSS 2.0