Depp (inte Johnny...)

Ja, nu är det sommar och semester. Visst, i nuläget har jag ju jämt "semester" men även om jag inte har ett jobb så märker man ju ändå skillnad på semestertider och "vanliga" tider. Likadant med helger ju. Men vissa människor tror inte att man gör det verkar det som ibland.
Nu är det som sagt semester och som vanligt händer det väl fan ingenting! Vi har aldrig några pengar att göra något för och ändå är det bästa gratis som det brukar stå i tidningar. Jo, men hur roligt är det att ens åka någonstans att bada? Är det inte en sjö eller dylikt så kostar det ju entré. Och så vill man ju gärna ha en glass. Och vi är ju två så då måste man ju såklart köpa två glassar. Ok, 40 spänn bara för glassen..
Kan bara säga att jag är en badkruka och det måste vara så där stekande hett som det var för några veckor sedan för att jag ens ska tänka tanken. Solar hellre på altanen. Det är gratis. Och blir jag hungrig eller törstig kan jag bara gå in i köket. Och glass har vi i frysen.
Ja, jag är glad att Robin har varit 2 veckor i Småland i sommar i alla fall. Och några dagar hos kompisen i Odensbacken. Då har åtminstone han fått göra något som han uppskattade. Det enda vi gjort tillsammans är att vi var på Parken Zoo i Eskilstuna första helgen efter skolavslutningen. Men dit hade vi ju heller inte kommit om det inte vore för att jag var reseledare på resan som gjordes via Hyresgästföreningen.

Är väl helt nere i skorna nu för jag vet hur den närmsta månaden kommer att se ut. Robin och jag ska dela på ungefär1200 kronor. Det ska räcka till mat, nöjen, mobil, osv. Han fyllde ju 16 i juni och då får man ju inget mer barnbidrag. Då får man "gladeligen" vänta på studiebidraget som kommer sista vardagen i september. Men,  hur fan tänker de? Tror inte CSN att ungarna äter på sommaren? Eller att de vill bada och köpa glass?
Javisst, jag får sjukbidraget, men de pengarna ska gå till räkningar. 9517 kr, ca, får jag och det ska jag egentligen inte ta något av till mat. Men vi kan ju inte leva på luft till den 27:e när underhållsbidraget kommer.  Så i går tog jag ut 400 och i dag får jag nog ta ut en hundring till. Det fattas kompleterande grejer till maten.
Ja, jag får bostadsbidrag också på 2200 kronor, men de pengarna går också till räkningar. Och inte ens den adderade summan kommer att täcka månadsräkningarna. MEN, tänker säkert någon, hur mycket räkningar har hon???
Ja, just. Förutom att jag har sjukbidrag sitter jag även och betalar av på en skuldsanering. I augusti har jag gjort 2½ år och då är det "bara" lika länge kvar. Så lite över 2000 kronor i månaden går enbart till skuldsaneringen...

Men det verkar inte som folk fattar hur man har det. Visst, jag får skylla mig själv som dragit på mig skulder. Och  det vet jag vääääldigt väl. Det behöver ingen tala om för mig.
Det jag stör mig väldigt mycket på (faktiskt) är väl det här som handlar lite mer om just semester. När folk vet hur man har det. Varför kan ingen t e x erbjuda sig att Robin och jag t e x kan få åka med , vart de nu ska, om det finns plats i bilen?
Och min guddotters mamma tjatar hål i huvudet på mig. Kan inte jag ta lite extra jobb och lägga undan pengar så att vi kan åka någonstans osv osv??? Men HALLÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har sjukbidrag och kan inte bara ta extra jobb hur som helst, då skulle jag ju lika gärna kunna jobba heltid!!! Och jag lägga undan pengar... Ha, ha, ha! Tillåt mig skratta! Jag sitter även med hyresskuld pga allt detta. Sammanlagt är det nog en hel hyra jag ligger efter med, ca 5300 kronor.
Ibland vill jag slå folk på käften för att de inte verkar fatta. Eller också orkar de inte ens bry sig...
Men hur tror folk att man mår då??? Ingen frågar och om de gör det så säger man ändå "det är helt ok". För när man väl umgås med folk för en kul kväll så vill man ju inte sitta och gnälla hela tiden heller. Då vill man ju själv för en gångs skull ha kul!
Har fått det sagt till mig att"kan inte Robin och du åka någonstans själva". Men allvarligt. Hur kul är det för en 16-årig grabb att åka till t e x Liseberg själv med mig? Visst, vi var i Eskilstuna, men det är helt annorlunda. Liseberg är större, där finns mer spel osv. Jag skulle jättegärna åka dit med någon som har en grabb i hans ålder och låta dem sticka iväg själva och så kan vi vuxna göra vad vi vill. Ta en öl på puben eller något.

Kan ju säga att jag mår riktigt jävla dåligt just nu. Är sååå stressad för det här med ekonomin så det känns som man ska få en hjärtinfarkt nästan varje dag. Sedan tar ju sjukbidraget slut i november också. Börjar känna av stress inför det också. Tänk om jag inte får förlängt? Vad händer då? Jag kan ju inte stämpla eftersom jag inte har några stämpeldagar. Jag kan heller inte jobba heltid. Skulle jag behöva gå till soc??? Har jag aldrig gjort. Jo, ok då. Vid någon extrem nödfallssituation, men inte någon längre period. Det är mycket av det jag sitter och betalar på som soc inte skulle bry sig om. Och vad skulle hända då? Jag får inte få nya skulder hos kronofogden, då avbryts min skuldsanering.

I april i år var jag på Ålandsresa med mina kusiners kusin, Micaela. Jag hade egentligen INTE råd med den resan, men den var verkligen värd varenda krona. Mina favvisar Smokie spelade och jag hade en höjdarresa! Ibland måste man få göra något kul, annars orkar man knappt fortsätta leva. På ett sätt är jag verkligen glad över att Smokie inte kommer till Sverige något i år. Jag skulle ju vilja gå, men skulle inte ha råd. ...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0