Bror duktig eller syster yster?

Läste Aftonbladets söndagsbilaga och där hade de ett reportage om hur man är som person beronde på i vilken ordning man är i syskonskaran eller om man är ensambarn.
Jag  är äldsta barn och om de står det så här;

Äldstabarn. 
(Blir lätt arg, konservativ och vill bestämma.) 

Utåt sett har du gott självförtroende men din självkänsla kan vara låg- du har ju lärt dig att du är älskad för din prestation. Ett misslyckande slår hårt mot dig.
Du kan ha svårt att slappna av och överlåta åt andra att bestämma. Det gör att du blir mer allvarlig än dina "friare" småsyskon.
Som äldst är du mer maskulin i ditt beteende. Allra helst om du har småbröder. Du är resultatinriktad, hämndlysten och har lättare för att bli arg än dina yngre syskon.
Du lyckas bäst i ett äktenskap med ett  yngstasyskon. Därmed behåller du kontrollen och slipper den rangordningskonflikt som uppstår i äktenskap mellan två äldstasyskon. 
Du är ofta konservativ och håller på traditioner. Den av syskonen som blir mest lik föräldrarna. Men om du som barn fått ta för mycket ansvar kan du göra precis tvärtom och fly så långt bort det bara går.

Kända äldstabarn:
Margaret Thatcher, Hillary Clinton, Carl Bildt, Ann Wilson (Let´s Dance), Kristian Luuk, Charlotte Perelli.


Ja, ni ser. En hel del stämmer ju faktiskt in väldigt bra. Speciellt det där medsjälvförtroende och självkänsla. Ganska intressant faktiskt. Att man inte tänka på det tidigare. Jag menar, en hel del från barndomen speglar ju faktiskt hur man kan bli/vara när man är vuxen. Något att tänka på kanske? En del svar kan man ju finna om man bara bläddrar lite bakåt!

Tjing! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0