En fundilering

Hm, ja... Vad ska man annars kalla det? Satt och messade med M.B häromkvällen. Ja, det var visst under Melodifestivalen. Kommer inte riktigt ihåg hur vi kom in på det men det slutade med att.... Jo, nu vet jag!
Jag messade henne och skrev att om man såg ut som Molly Sandén så skulle man inte behöva beklaga sig över sitt utseende i alla fall. I och med det kom vi in på att vi faktiskt nog ser yngre ut än var vi är.
Jag berättade för henne att en granne på andra sidan sa till mig i förra veckan att hon undrade vad det var för tonåring som kom gående. Sen såg hon att det var jag....   ;-)  Härligt va? Att se 20 år yngre ut!!! hehe
Nåväl. När vi (jag och M.B) ändå var inne på det ämnet så var jag ju bara tvungen att undra över en sak. Om jag då påminner om en tonåring, då måste ju alltså mannen som erövrat mitt hjärta vara typ en pedofil??? Han har ju faktiskt passerat 50....

Tjing!  

Bokreastart!

Japp, så är det! I dag är det dagen D. Själv förbeställde jag lite böcker på adlibris redan förra lördagen, den 14:e. Det blev flera stycken av den norske författaren Jo Nesboe (eller hur skriver man när det inte finns "rätt" tangenter på det svenska tangentbordet???). Tänkte börja från början sedan när det är dags. Men just nu håller jag på med den superbra boken "Nattfåk" av den lika superbra författaren Johan Theorin. Jag började på den för två veckor sedan och jag trodde jag skulle vara klar redan. Men, inte alla dagar man hinner läsa ju....
Hans debutbok  "Skumtimmen" är nog den bästa bok jag någonsin läst och har ni inte läst den än, så GÖR DET!!!

Visst skulle jag vilja köpa fler böcker på rean men det ska finnas pengar också. Men det kliar i fingrarna av att åka till Ica Maxi och köpa Peter Robinsons senaste. Har nog alla hans men har ännu inte läst någon. Fy, skäms! De ska ju också vara jättebra!

Nä, nu ska jag ta och diska innan det är dags att gå till affären och köpa Aftonbladet. Man får ju med en gratis dvd; "Irene Huss- Tatuerad torso" ! 

Tjing!

Sorry

Jag ber om ursäkt. K fyllde inte alls 44, han blev "bara" 43! Men jag gjorde ju faktiskt några frågetecken inom parantes just för att jag inte kom ihåg....
Ok, ett frågetecken.  ;-)

Försenat grattis

Hade lite försenat födelsedagsfika här i går. Min äldsta lillebror var här med sambo och dotter. Min "äldsta" kompis L var här med sambo och son och så var pappa och hans fru här. Lite senare kom även min ev blivande sambo( ???) M.B och hennes två grabbar.
Det var lite fullt runt det "nya" köksbordet ett tag så min son hämtade hundarnas fodertunna, använde den som stol och hade skärbrädan som bordsskiva. Så kan man också göra!  Vad är det de brukar säga; Man får inte vara dum, då kan man bli statsminister....   ;-)
Eller som jag brukar säga; Ful får man vara men inte dum.

Nåväl. När L och hennes familj skulle åka kom jag ju på att hennes sambo K också har fyllt år i veckan. Så nu kommer ett försenat grattis. Grattis K på 44 (?)- årsdagen!

Melodifestival del 3, 2009

Förra lördagen var jag ju på fest och då blev det inget tittande. Men efter att ha tittat i går känns det ändå inte som att det gjorde något att jag missade ett "avsnitt".
Visst, det var några bra låtar, men hallå!!! När de 8 bidragen har gjort sitt så behöver man ju inte titta längre. Det finns liksom inget mer att se. Bara en massa väntande hit och dit. Jag skickade faktiskt en röst på E.M.D, så nu har jag röstat två gånger under en och samma säsong. Har väl aldrig hänt förut!
Trodde ju faktiskt att Petra Mede skulle vara bättre nu i program 3 men tyckte faktiskt att hon var lika gapig som förut. Inte speciellt rolig heller. Hon ska var komiker, men hon känns stel. Hon känns inte naturligt rolig alls och det kanske är därför som jag inte skrattar särskilt mycket åt hennes sk "skämt". Nej, det verkar som att hon läser skämten direkt från pappret och då blir det stelt...
Hoppas de väljer en annan programledare nästa år! 

Nykastrerad

Japp! Zingo kastrerades i  förmiddags så nu kan det absolut INTE bli några kattbebisar här hemma.
Han har varit lite sävlig idag och blivit extra ompysslad. Undrar om han undrar varför???

Köksmöbler

Ja, i måndags kväll var jag och tittade på "nya" köksmöbler. Det var ett Ikeabord, Bjursta, i ek för 500 kronor och så fick man på köpet med 5 stolar med hög rygg i sådant där konstläderaktigt, vad det nu heter. Vilket kap! Klart jag ville ha!!!
Så i går strulade det såklart med skjuts, men till slut så fick jag hjälp av en tjej här i området.
Vi hade ingen kärra utan tog det i hennes kombi så det blev ju två resor. Första svängen fick vi med oss bordet och två stolar. När vi skulle bära bordsskivan från bilen in i lägenheten så gled bordsskivorna isär och det åkta i backen och sprack!!! Typiskt min vanliga otur!!! MEN, som tur var var det små sprickor på insidan av bordet och inget som kommer synas sen. Men pga det var jag ju tvungen att limma och låna sådana där tvinnar (heter det så?) av grannen dörr i dörr. Grannen ovanpå kom ner och hjälpte mig att skruva åt dem så att de blev åtdragna ordentligt. Jag har ju ingen styrka i mina nypor ju...
Så det blev inte klart i köket i går kväll som jag hade hoppats. Istället får jag hjälp i dag med att sätta ihop det så allt har blivit nästan ett dygn förskjutet när det väl är klart. Men, men, jag hoppas att jag blir nöjd i slutänden.....   :-)

Tjing!

Klippa och klistra

Ja, herregud! I lördags när jag gjorde mig i ordning inför grannens 40-års fest så visste jag inte riktigt vilket linne jag skulle ha till jeansen. Kollade lite i garderoberna och provade ett par stycken. MEN, ett av linnena fick jag inte av mig. Inte åt något håll. Och jag fick nästan kramp i armen när jag skulle försöka ta mig ur det. Sonen var ju inte hemma och kunde hjälpa mig och jag kunde ju heller inte springa upp till grannen och be henne om hjälp (trots att jag faktiskt gjort det tidigare) för nu hade hon ju redan fulla lägenheten med folk. Så vad gör man? Det tog emot kan jag säga men till slut var jag faktiskt tvungen att ta saxen och klippa sönder det för att komma ur det! Hm....... Nu är det verkligen dags att börja TRÄNA!!!!

Vilken present!

Jag fick ett sms från Sue för en stund sedan. Vilken annorlunda födelsedags/valentinpresent hon fick från sin man Ian. jag blir ju avis ju! Hon var skötare på en safaripark hela dagen i går. Hon hade faktiskt fått det i julklapp men hon valde att göra det nu som en valentin/födelsedagsgrej. Kul och annorlunda! Men det är så det ska vara. Att man uppvaktar varandra med lite olika saker, inte lägga av bara för att man kanske varit tillsammans länge. De har ju varit ett par i ca 20 år och de ger fortfarande varandra fina presenter. De överraskar varandra med resor , konserter och nu detta! Lovely!!!

Tar det aldrig slut?

På födelsedagar alltså.... I dag är det dags att gratta två kompisar. Å.A som fyller 38 och min engelska vän Sue som blir 42. Nu tror jag inte Sue läser just detta men GRATTIS i alla fall!

Hipp Hurra på min födelseda!

Jo, så är det ju. Ytterliggare en födelsedag och denna gången är det min egen. GRATTIS, GRATTIS PÅ DIG. I dag blir man alltså 38. Två år kvar till 40 och en stoooor hejdundrande fest!   ;-)
Var ju hos grannen i går på hennes 40- års fest. Det var trevligt. Kom hem straxt före tre i morse och bytte bara om innan jag gick en promenad med hundarna. Släckte väl lampan vid halv fyra. Då satt sonen fortfarande uppe vid datorn.
Men han är vaken nu...

Måste nog erkänna att jag glömde gratta M.A här i min blogg på hennes födelsedag som var den 8/2. Hon blev ju 30!

Nu ska jag stänga av datavärlden en stund och göra lite nytta. Hushållsarbete med andra ord.... Kram!

Alla Hjärtans Dag

Ja, kram till er på Alla Hjärtans Dag! Man har ju ingen pojkvän att fira med så det är väl tur att man är bjuden på fest...
Gjorde en beställning från adlibris bokrea för en stund sedan. Beställde b l a en bok av Dr Phil. Den handlar om hur man träffar rätt kille och behåller honom. Den ska jag verkligen läsa och begrunda!
En sak är säker. Min blivande pojkvän ska INTE VARA ALLERGISK mot pälsdjur!

Nej, ha det gott! Nu ska jag logga ut och läsa tidningen innan jag ska titta på en katt och gå iväg med Heidi. Hon ska vara utlånad till i morgon pga festen i kväll. Räcker att ha de små hemma.
Sedan måste jag ju handla också så vi kan äta ordentlig mat till lunch. För i morgon blir det ingen matlagning. Då blir det fryspizza och myspys hela dagen, trots att det är min födelsedag.

Kram!

Grattis igen!

Ja, nu är det mycket. Många födelsedagar. Grattis T.L som fyller 40 år i dag! I kväll blir det fest och det är ju himla tur att man har nära. Bara en trappa upp! Bara att rulla nedför när man ska hem..  ;-)

Grattis

Jag får skämmas ju! Glömde ju gratta S.B i mitt förra inlägg. Det är ju "hennes dag" i dag. GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS. 46 är det va?
Och i lördags firade ju min ena brorsdotter sin födelsedag. J.M fyllde 8 år!

Radhus?

Jag skulle bra gärna vilja bo i ett radhus ja. Har ju bara möjlighet att hyra, inte köpa, så då finns det inte många val. Fast jag har ju upptäckt att företaget jag hyr av även har fina villor att hyra ut. Men då behövs en miljonvinst eller en karl!!!  ;-)

Sonen och jag var faktiskt och tittade på ett radhus i går. Det är en familj som ev vill byta lägenhet med oss. Radhuset är på ca 120 kvm och det är 5 r o k. Men hyran är nästan 8800 kr/mån (dock varmhyra) så blir det en ev flytt blir det tillsammans med en tjejkompis (M.B) och hennes två grabbar. Men det är ändå mycket att tänka på. För vilka möbler ska med och vilka ska säljas eller kastas? Och vem ska sova i övre hallen utan en dörr att stänga om sig?
Ja, det är inte bara att... Men hade jag haft bättre inkomst hade jag hyrt hlea radhuset själv. Utan problem! Herregud, ja!
Två sovrum där uppe. Ett till mig och ett till sonen. Övre hallen hade man haft som extra tv-hörna och tv-spelshåla och sovrummet där nere hade blivit matsal. Nej, föresten. Sovrummet där nere hade jag haft som ett bibliotek och så hade matmöblerna fått plats i vardagsrummet istället. Perfekt!!!!!
Men det är väl tyvärr bara drömmar för en simpel Svensson som jag...

Tjing!

Nyfärgad

Japp! Så är det! Nu har man alltså tankat på en ny färg i håret. Denna gång blev det kastanj och den färgen har jag nog aldrig haft förut. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall....
Har även tagit en lång skön dusch och sitter nu inlindad i en handduk och försöker få ordning på håret innan det är dags att gå ut i kylan igen. Dags för hundpromenad två för dagen innan jag sätter mig framför tv:n och kollar in dagens avsnitt av "Hem till gården". Jo, jag vet, "Hem till gården". Men det  är bättre än de flesta andra såpor eftersom det inte är inspelat i en massa studios. Och så har jag ju varit i Yorkshire så jag gillar att kolla in naturen!

Tjing!

Torsdag

Sitter vid datorn med kattungen i knäet. Kattunge och kattunge föresten. Han blev 7 månader den 4/2 och räknas ju på "papperet" som en men till storleken är han nästan större än Vilma som snart fyller 5 (år). Den "lilla" spinnmaskinen är en go sak utan svans. Mmmm, han är född sån! Hans mamma har heller ingen svans.
Nu ligger han med huvudet på skrivbordet och kroppen i mitt knä.

Det känns som att halva dagen redan gått men det är väl för att man vaknade tidigt i dag. "Den stora svarta" (hunden alltså) var utlånad över natten och kom hem vid kvart i åtta i morse. Men då hade jag redan läst en del i boken ("Nattfåk av Johan Theorin), varit ute med de små och jag hade även hunnit bada, föna och kamma Cissi (yorkshireterriern). Sedan hamnade man här och nu har man suttit här sedan klockan 8. Kanske dags att göra något annat? Frukost t e x. Jo, så får det bli. 
För innan lunch måste jag hinna färga håret.

Vi höres!

Nya läsare!

Fasiken vad kul! Såg att några nya har tittat in på min blogg. Och det är inga jag känner. Extra kul! Men nu gäller det att få ordning på bloggen och lära sig det här med att sätta in bilder också. Någon som kan lära mig???
För som jag sagt tidigare så har jag IQ silverfisk när det gäller det här med datorer. Har försökt vid ett flertal tillfällen att få upp infot om min blogg till överdelen av sidan men jag hajjar INTE hur man gör. Man känner sig ju som en utomjording gällande sådant här när alla andra verkar fatta...
HJÄLP!!!!!!!!

Tjing!

Melodifestival 2009, del 1

Ja, såg ni melodifestivalen i går? Vad tyckte ni? Det var en del bra låtar och jag röstade på Scotts en gång. En svängig låt hade de men de kommer INTE vinna festiavlen för det. Det gör nog Alcazar. De skulle nog gå hem i de flesta länder och då kanske vi vinner stora finalen igen???
De 5 jag trodde skulle gå vidare i det djävulskt krångliga nya regelsystem (vem orkar sitta och titta på hela programmet varje lördag?) var Scotts, Nina, Marie Serneholt, Alcazar och Emilia. Hade nästan rätt!
Men programledaren blev jag stressad av. Petra Mede kan nog vara rolig ibland men i går var hon mest bara fladdrig. Och snackade fort gjorde hon! Man kan väl hoppas att det var nervositeten som spökade och att det värsta lagt sig till nästa vecka. Men då ser jag nog bara de 8 låtarna och struntar i vilka som går vidare. Det står ju ändå på text-tv och i tidningen sedan...

Kaninflytt

Ja, i dag flyttar Junior, dvärgvädurshanen som varit här sedan september. Han ska bli sambo och flytta till hus i Värmland. Till slut blir han nog pappa också...
Konstigt. Varför klarar alla andra av det där utom jag? Ja, kanske inte så mycket på barnfronten men det där med samboskap..
Men, vem vet. I torsdags var det en tjej här och tittade på min lägenhet inför ett ev byte. Hon och hennes familj bor i ett radhus i Adolfsberg och de kan inte bo kvar pga att hennes man blivit varslad, så då måste de bo billigare. Blir det en flytt så blir jag ju sambo. Fast inte med en kille utan med M. B. Kanske bättre t o m?
haha

Frukostdags

Ja, nu är det dags för frukost igen (laktosfri yoghurt och ostsmörgåsar). Som det är varje dag. Vissa grejer är nästan lite tråkiga att göra varje dag, fast att de är nödvändiga. Och när jag äter frukost (i alla fall på vardagarna) så hamnar jag alltid framför datorn. Det gör att en hel del onödig tid spenderas här.
Men, men, samtidigt gör man ju två flugor i en smäll!   Så på något sätt sparar jag även tid...    :-)

I dag ska jag fortsätta städa lägenheten. Har fått något ryck och kör en grovstädning. Började i måndags med badrummet. Har legat på knä och skurat golvet först med en svamp och sedan med moppen.
I går fortsatte jag i vardagsrummet. Drog fram soffan och dammsög under den osv. Låter kanske som en självklarhet för vissa, men jag kan ärligt säga att jag INTE drar fram soffan varke gång jag dammsuger. Kanske är för att jag dammsuger i stort sett varje dag..
Lade på nya vardgasrumsmattan. Det blev bra även om jag först trodde den skulle se ut som bajs...

Efter frukost ska jag gå mitt sovrum. Bädda rent i sängen och rensa nattuksborden ordentligt. Har inte gjort det sedan vi bytte sovrum. Men energin försvann efter allt kånkande på möbler och så blev det liggande. Nu får man istället passa på medan energi finns!

Tjing!
 

RSS 2.0