Gobi är död

Mmmm. Så är det. I går kväll när jag gick min lilla runda inför kvällen, upptäckte jag att ökenråttan Gobi låg död i sin bur. Inte helt oväntat, men ändå. Hon har betett sig konstigt i omgångar sista halvåret så jag har väl varit mer eller mindre beredd på att det kunde hända när som helst. Åldern har hon ju även haft emot sig. Vet ej exakt hur gammal hon blev, men hon hann bo här i lite över ett år.
Jag var råttvakt till henne förra sommaren och hon fick vara kvar även när ägarna kom hem. Då visste ja i alla fall att hon skulle få mat varje dag, samt att jag även gjorde iordning en fågelbur till en trevåningsråttbur. Så förhoppningsvis hade hon ett bättre sista år än de tidigare tre, fyra åren av sitt liv.
Så i dag blir det begravning och rengörning av buren. Trist men sant!
Nu blir det inga mer spåndjur...

Ha en bra dag i solen!

Kan du njuta av livet?

Ja, jag gjorde ett test i tidningen Tara för en tid sedan med just den titeln. Jag fick mest c svar och resultatet blev följande;

"Njutning är något enkelt och spontant. Du njuter verkligen av livet. Att ha kul är för dig okomplicerat och naturligt, och du har inga förutfattade meningar om vad som gör dig glad. Och du behöver inte planera in lyckan. Din devis är att livet blir vad du gör det till och att det är viktigt att leva i nuet. På så sätt är du öppen och tolerant gentemot människor och det som händer runt om dig och får oftast något positivt ur det.
Möjligen kan ditt optimistiska sinne där du tänker gott om allt och alla ligga dig i fatet - också rosor har taggar.. Lite vaksamhet kan ibland vara på sin plats. Men var glad för att du är en person som lätt anpassar dig till nya omständigheter."

Ja, vad tycker ni? Stämmer det? Själv måste jag nog säga att det stämmer ganska bra, man har samtidigt lärt sig genom åren åren att alla inte är att lita på t ex. Men visst, vissa saker måste ju planeras. Särskilt när man harbarn, djur och en skral kassa. Men, men...

Ha en fortsatt bra sommardag! Kram

Midsommardagen

Jaha! Så nu får man "skämmas" igen. Vilket århundrade skrev jag egentligen på den här bloggen? Det är så länge sedan att jag själv inte kommer ihåg det! Fy på sig! Fick en gliring om det i går från mammas kusin Agneta i Västerås och jag lovade henne att jag ska skärpa mig. Måste ju uppgradera de få läsare jag har. Men kul att någon gör det. Läser bloggen alltså...
Eftersom jag inte kommer ihåg när jag skrev sist, så kommer jag heller inte ihåg vad jag skrev om sist. Och vart ska jag börja? Det har ju varit så mycket den sista månaden. Kalas hit och kalas dit. En stor anledning till att jag faktiskt inte hade så stor lust att fira midsommar i år. Jag har flackat och farit så mycket ändå sista tiden. Och det är inte lätt att skaffa hundvakt på midsommarafton heller...
Morsan fyllde 60 den 20 maj och vi hade lite fest för henne den 22 maj i Edsbergs bygdegård som ligger utanför Fjugesta.
På eftermiddagen var det Öppet hus mellan 14- 17 och då bjöds det på smörgåstårta och massa kakor. Sådant där med fett i som sätter sig direkt på midjan ni vet..
På kvällen var det dans mellan 19-23 och då fick även allmänheten komma.
Tyckte nog att det fattades en hel del folk den där dagen. Många som morsan umgåtts med under åren som inte dök upp. Trist måste jag säga! Det tyckte nog hon också fast hon inte säger det.
Det blev så mycket smörgåstårta kvar att hon kunde sälja det till kaffet under dansen.
Jag vet i alla fall hur jag ska ha det på min 40-års dag. Det blir till att anmäla sig så man inte handlar hem för mycket mat helt enkelt!


Tjing!


RSS 2.0