Snart 24.00

Närmare än tolvslaget kan man ju faktiskt vara, nämligen prick tolv!  Och vem vet vad klockan är när jag skrivit klart?
Nu sitter jag här i klädkammaren med mina hundar för att fira in det nya året. Har upptäckt att det hörs minst från smällarna härinne, så hundarna kan faktiskt koppla av. Skönt!
Robin är hos kompisar längre bort på gatan. Han gick dit vad halvsex snåret och jag har varit ensam människa i hela trappuppgången på nyårskvällen. Gör inte så mycket. Det känns som att man måste ha en partner för att kunna fira nyår nu för tiden. 
Visst vill man väl ha en partner, men man ska "hitta" den någonstans också. hehe

Sms:ade med min vän Sue i England tidigare i dag. Hon och hennes man skulle på 70-tals maskerad i kväll. Hon skulle gå som AbbaAgneta och Ian som Alice Cooper. Det lät jättekul! Kanske man kan ordna något sådant till nästa nyår?
Någon som hänger på???

Måste hitta på något som håller mig vaken några timmar till. För de slutar väl inte skjuta än på ett par timmar och hundarna måste ju ut igen...Har inte fått ut dem sedan halv fyra. Men vad gör man?

Stor kram till er alla och GOTT NYTT ÅR!

Gott Nytt År!

Eller gott och gott... Ja, på ett sätt, den goda maten. På ett annat sätt är det bara pest och pina med nyårsafton nu för tiden. Stora hunden är ju så skotträdd att hon måste käka medicin hela eftermiddagen/kvällen för att hålla sig lugn.
Jag ställde t o m klockan i morse för att hinna gå en promenad innan alla ingjävlar börjar vakna och smälla igen. Sen är det ju kört den här dagen liksom. Det går ju i ett hela tiden. Det har det förvisso gjort i flera dagar redn. Man undrar ju hur f-n de har råd med allt? I går kväll vid 22 t e x, sköt de fyrverkerier här borta. Varför inte spara dem tills i kväll?
Jag hajjar liksom inte!
I morse kvart i åtta small det första gången men som tur var hördes inget mer efter det. 
Får nog tvinga ut min lilla tjej på altanen en gång till redan nu så hon klarar sig ett tag till.

Nåja, hoppas att ni får en trevlig nyårsafton i alla fall. Själv ska jag bara vara hemma. SJÄLV! Helt själv... I hela trappuppgången t o m! Så jag hoppas inte att någon/några får för sig att smälla smällare utanför vår altan. Då vet jag inte vart jag tar vägen...

Träffade en liten hundtjej i går som jag såååååå gäääääärna vill ha. Gud vilken fin tjej!!! 50% yorkshireterrier och 50% chihuahua! Henne blev jag KÄR i!!!!!!!!!

Inte mycket nytt under solen.../Rea

Ja, för solen har ju skinit i dag. Alltid något! Det underlättar ju kylan en hel del.
Var en sväng på stan på förmiddagen. Var tvungen att sätta in pengarna för jultidningarna och sen tog jag en jättekortis på rean. Det skulle jag väl INTE ha gjort. Hm... Handlade saker som jag inte planerat men å andra sidan fick jag tag i ett par billigare julklappar och jag kötpe även två julklappar till nästa år. Smart va?   ;-)
Köpte t o m en födelsedagspresent till kusin M`s andra eller tredje födelsedag. Oooops! Hon har ännu inte fyllt ett!
Men när jag såg den där tröjan kunde jag inte låta bli. Min bror och svägerska kommer förstå varför....    

Nej, ska ta tag i disken. Klockan 17 får jag skjuts till affären. Ska handla lite inför nyår och även hämta ett paket. Vad kul! Min nya vardagsrumsmatta ligger i det!!!

Kram

Magen

Mmmm... Vaknade i natt och var illamående. Trodde f-a-n att jag skulle kräkas, (Sååå mycket vodka drack jag ju inte i går...). Hämtade t o m hinken och ställde vid sängen för säkerhets skull. MEN, efter ett antal luftrapar och gnuggande på magen ( då saknade jag en karl som tog hand om mig) gick det över och jag kunde somna om. I morse fick jag istället springa på toa med racerbajs. Hellre det än kräks... Usch ja!
Tror att magen protesterade efter flera dagars konsumtion av både fet mat, godis och läsk. Har ju haft uppehåll av både godis och läsk  ett par månader innan jul. För av två glas jordgubbsvodka med Sprite blir jag inte sådan här...

Det blir en lugn dag så magen kommer iordning igen. Kram! 


Spelkväll

Ja, så åkte tjejerna hem för ca 40 minuter sedan. Det var "bara" L och A som kom men vi hade kul för det!
Jag bjöd på falukorvsgryta och ris (ingen lyxmiddag direkt) och så spelade vi lite spel. Frågesportsspel blev det, 2 stycken. Först något som hette "På året" och sedan lite 80- tals TP.
Jag vann båda gångerna!!! Wow! Ja, ok då. L och jag hade lika många poäng på det första spelet så vi delade förstaplatsen. Men på TP hade jag flest tårtbitar innan vi slutade.
Nu har vi bestämt att försöka ha nästa spelkväll i slutet av februari. Måste få lite ordning på det hela. Det är ju kul att träffas och ventilera lite och lyssna på "gammal" musik och snacka skit! Det borde ALLA göra...

Nej, snart är det nattinatti dags. Sov gott! Kram

Butter

Ja, jag kände mig lite butter förut, men det lugnade sig lite efter att grannen ovanpå fick veta att jag var på dåligt humör. Vet egentligen inte varför jag är lite tjurskallig men samtidigt vet jag det.... Hm, hänger ni med?
Förra lördag morgon blev man väckt tio i sex av en bilbrand, har nog inte sovit ordentligt alls sedan dess faktiskt. Man lyssnar efter konstiga ljud osv. Och jag har dessutom mitt sovrum rakt över källaren och källartrappen. DÄR hör man folk när de springer upp och ner b l a. Inte jämt, men ofta. Och precis när jag skulle somna på juldagskvällen/natten lät det som att några tävlade om att först komma upp för trappen. Det var flera som sprang uppför och sedan hörde jag porten slå igen. Vet inte om det var grannarna som sprang men min lilla "deckarhjärna" fick till det så. I det läget blir jag irriterad eftersom de vet att jag hör sådana ljud...
Nej, usch, nu tappade jag tråden

Bye for now

Ensam

Ja, jag känner mig ensam just nu. Och lite uttråkad. Är barnledig sedan i går och det är ju skönt men nu känner jag mig faktiskt ensam. Och ensam på det sättet att jag saknar någon som saknar mig...
Ingen som ringer eller sms:ar för att fråga hur man har det. Någon som vill komma och krama en lite.
Fem år som singel, det känns som att det är dags att träffa någon snart. Han jag helst vill ha är ju upptagen och sist betedde han sig så konstigt och avvikande. Jag frågade om han är rädd för mig, rädd att jag ska ringa och tjata om vi väl börjar höras av på telefon och det sa han att han är. Han sa också att jag inte känner honom men samtidigt får man ingen chans att lära känna honom trots två år av någon slags "romans".
Ja, ja, jag har faktiskt INTE hakat upp mig på honom även om jag fortfarande har väääldigt starka känslor för honom. Jag försöker slå bort det till dess att vi träffas igen. Då kommer känslorna fram "på riktigt" igen...
Hm...

Nåja, jag vet att jag överlever. Det har jag ju gjort hittills! Får väl nöja mig med att man har sett "Snygg Erik" i tv4:s "Körslaget", han ser ju bra ut!    ;-)

På tal om killar och förhållanden. Jag träffade på ett ex och hans morsa på Willys i tisdags. Det var himla kul måste jag säga. Det var dock första gången jag träffade hans mamma men henne gillade jag direkt!
Han sa till sin mamma b l a  att jag var hans tilltänkta .... Kul! Men tänk om någon kunde mena det också. Jag menar, han är ju sambo nu så han menade ju att jag var det då för typ 16 år sedan.
Men ok, det var första gången jag har hört någon säga så om mig!

Kram
ps. Efter att ha skrivit av sig lite här känns det redan mycket bättre och det är ju det en blogg ska hjälpa till med. Att få uttrycka sig! 

Sååååååååå ARG!!!!!!!

Ja, nu är jag så j-la arg att jag håller på att koka över! Fy fan vad jag hatar dessa små ungjävlar som smäller smällare dagarna i ända!!!!!!!!!!! Och var är föräldrarna??? Hm, inte i närheten av barnen i alla fall.
Skulle ut med hundarna för en stund sen och eftersom tiken är skotträdd går jag med en hund i taget på eftermiddagar och kvällar nu under jul och nyårstid. Jo, just. Tiken hann bara kissa en gång på gården, sen var det dags att sätta igång dagens ranson av smällare!!!
Lillkillen är inte skotträdd, men visst, han reagerar ju, men långt ifrån på samma sätt som tiken. När jag gick med honom sköt de raketer inne på en gård! Hur många j-la hjärnceller har man då???
Jag smög runt hörnet för att kolla om det var någon jag kände igen och om de stod så att jag kunde skälla lite på dem, men de stod för långt ifrån mig och jag går inte fram när jag har en hund med mig.

Detta jävla smällande gör mig totalt blindgalen! Jag är så j-la trött på raketer när det väl är nyårsafton så att jag kan kräkas!!! Och visst är det väl förbjudet att skjuta smällare i tätbebyggt område? 
Måste ringa upp de kvinnor som dragit igång en aktion mot just smällare. Hela hundklubben ska vara med och protestera!!!
 

Mötas?

Haha, jag gjorde mig till medlem på Mötesplatsen igår kväll. Och det enbart pga en snygg karl! Hur dum får man bli egenligen?
Nej, men allvarligt. Man får tydligen vara med gratis i tre dagar sen kostar det massa pengar och SÅ desperat är jag ju inte!!! Lägger hellre de pengarna på mat! Men lite kul kan man ju få ha i några dagar.... Och medan man är barnledig och allt. Då får jag ju ha datorn ifred också.

Tjingeling!

Nio liv?

Undrar om kattungen Zingo redan har gjort av med tre av sina nio liv eller om det räknas som en gång eftersom saker har hänt ganska tätt? Eller är det så att det inte räknas förrän katten verkligen blivit sjuk/påkörd och klarat sig?
Dan före dopparedan hörde jag att han kräktes inne i mitt sovrum. När jag kom dit låg det någon blå "hög" där. Efter lite närmare efterforskning (titt) såg jag vad det var. Han hade kräkts upp ca 10 cm av golvmoppen!!! Men hallå liksom. Hur gick det där till? Han måste typ ha svalt den biten utan att försöka tugga den i mindre bitar ju...
Vad han gjorde förra veckan skrev jag ju om här i bloggen. Det var ju när han tuggat i sig ungefär lika mycket snöre... Och bara några dagar före det åt han av julstjärnan. Hittills har han haft tur den lille rackarn!

Hoppas ni hade en bra julafton! Kram

GOD JUL!

Vill bara önska alla en riktigt GOD JUL!  Och det snöar hörrni! Kan man få en bättre julklapp?   :-)
Morsan och yngsta brorsan kom i går så vi kollade på fyrans uppesittarkväll. Kom i säng runt ett och inget vann man på bingolotten heller...
Men, men.
Får "prata" mer en annan gång. Ska tävla om en jacka på tidningen hennes hemsida (dagens lucka) innan jag gör mig klar för långpromenad med hundarna!
Än en gång, GOD JUL!

Snart är det jul igen

Var på stan en snabbis i går, tog cykeln i det vackra vårvädret. Oj, det är visst december! 
På en timme hann jag ta ut pengar, köpa Alvedon och trutvalla på Apoteket, köpa en flaska Amarula på bolaget, köpa två frysta Jansson för 10 kronor styck (bra att ha i frysen till lunch när skolan börjar igen) på Cityhallen och så hann jag även snacka lite skit och köpa hundben på Arken Zoo.

På kvällen dök en fd granne upp (han brukar låna min stora hund ibland) med en julklapp. Han hade köpt Trissjulspecial för 200 kronor och medan han gick ut med "den stora svarta" skrapade sonen och jag Triss frenetiskt. Men, vann vi något? Nej, som vanligt inte. Men lite kul hade vi en stund!
Jag passade på att "tigga" skjuts till .... (fyller i affärens namn efter julafton) och Willys. Sicken tur! Nu behöver jag inte ge mig iväg idag...

Kram, kram

Fondpengar?

Hm... Kollade just mitt konto. Kan det vara så att jag ändå fått fondpengar? En insättning gjordes i fredags på 600 kronor. Ingen aning var det är annars...

Skiter sig...

Jaha! Så har mina planer om att slippa ställa mobilen på väckning i morgon  gått om intet... Hur gick det till? Jo, morsan messade förut och frågade om bror F, som jobbar natt, kan komma hit direkt efter jobbet i morgon bitti. Annars var han tvungen att åka hem till henne (hon bor 3 mil från stan) och sova och då kan de inte komma hit förrän i morgon kväll annars. I "morgon bitti" visar sig vara mellan halv sju och sju. Huvva! Mörkt och j-ligt. Bara hoppas att jag kan somna om sedan...
Ja och så är det jul. Vill man säga nej då? Nej!
Konstigt nog blev jag på dåligt humör redan nu bara av att veta att jag inte får sova till kroppen känner sig pigg i morgon heller. 
Men, men, jag får sova ut på annandagen. För juldagen har vi också en tid att passa och man vill ju inte sova bort hela julafton!

Tjingeling!

Trött!

Sitter här och försöker vakna. Klockan ringde för en timme sen men än har inte John Blund riktigt försvunnit.
Fasiken. Skulle ju steka köttbullar på eftermiddagen i går men i min värld är det tydligen eftermiddag klockan halv åtta på kvällen! Hm...
Det tog ju sin lilla tid, så jag var inte klar förrän vid elvatiden. Och så var jag såklart tvungen att ställa klockan i morse. Ja, ja. I morgon får jag sova till jag vaknar utan att mobilen väcker mig (eller några j-la smällar med tillhörande brand).
Nej, ska väl försöka rycka upp mig så jag kan gå med hundarna i mörkret. Tycker INTE om att promenera i mörker oavsett om det är dag eller kväll!

Vid tio ska jag nämligen bege mig upp på stan en liten sväng. Ska till banken, bolaget (ska unna mig själv en liten flaska Amarula. Mmmmm.....gott! ) och djuraffären. Får inte glömma Guldfynd! 

Vi hörs! Kram

Till M!

Vill bara säga att jag tänker på dig M och din familj...  Stor kram!

Bang, bang, skallebang!

Det ordnade till sig med datamusen i går men jag orkade aldrig blogga något. Var lite seg efter den tidiga morgonens händelse.
Blev nämligen väckt ca 05.50 i går morse av en stor smäll. Förstod först inte vad det var. En stund fick jag för mig att någon hade kastat något på mitt sovrumsfönster så jag smög upp och tittade försiktigt ut genom persiennen. Ok, inga synliga ben utanför. Skönt!
Kollade klockan och gick på toa. När jag kom tillbaka in i sovrummet hörde jag en ny smäll och gick åter igen fram till fönstret och vinklade på persiennen. MEN VAD FAN! Svart rök vällde upp längs muren en bit bort! Det måste brinna nere på parkeringen!
Jag gick med skakiga knän ut i hallen för att hämta telefonen. Slog larmnumret och tjejen som svarade sa att brandkåren redan var på väg. Någon annan hade hunnit före. Med skakig kropp kände jag att jag var tvungen att prata med någon. Skulle jag gå in till grannen dörr i dörr eller ringa grannen ovanpå?
Jag valde det sistnämnda men fick inget svar. Konstigt, tänkte jag. Den här smällen MÅSTE de ha hört!
Efter en stund såg jag dock P som bor ovanpå. Han var redan ute och kollade läget. Jag gick ut i trappen och där stod T och sa att jag skulle lägga på luren. Hon tänkte ringa och larma. 
Grannen dörr i dörr och hennes barn var också ute i trappen. Alla var yrvakna men ändå lite på helspänn.
Själv började jag förbereda en ev evakuering. Fan, vad hjärnan är knäpp! Men det beror ju på att det brunnit i huset tidigare.... Jag tog fram mobilen och laddaren, satte på hundarna sina halsband.
Efter ett tag kunde jag inte vara kvar inne. Grannen dörr i dörr kom in och sa att hon tänkte vara hos mig en stund eftersom hon såg på mig hur skärrad jag var. Nja, svarade jag. Jag måste ut och få luft.
Det kändes som att jag skulle kräkas!
Jag och sonen gick ut och det var lite skönt ändå tror jag. För då fick jag se att det faktiskt bara var en bil som brann, inte flera. Hjärnan drar ju igång det värsta scenariot direkt och särskilt efter lägenhetsbranden för 4 år sedan.

Några minuter senare gick jag upp till huset igen (vårat hus är byggt  på garagets tak) och grannen dörr i dörr följde med mig på en liten kortis med hundarna.
Väl inne igen tog jag en dusch och läste tidningen innan jag somnade om straxt efter 8.
Väcktes av sonen vid tjugo över elva och då var det bara att masa sig upp. Men jag var totalt slut hela dagen. Det tog nog mer på psyket än man trodde från början.

Så i dag är det söndag. Har haft skallebang nästan hela natten och nu hoppas jag på att alvedonen ska jaga bort den. Har legat ganska mycket på spänn i natt. Lyssnat efter alla möjliga ljud. Vill ju inte att det ska hända igen för troligen var branden anlagd!

Nej, nu ska jag surfa vidare i cyberspace! Ha det gott på fjärde advent. Själv ska jag rulla köttbullar på eftermiddagen...
 

Muspaj

Ja,ingen man kan äta...Om det nu skulle smaka så himla gott?! Nä,det är datamusen som är paj. Vet inte vad som hänt men nu kan vi inte använda datorn. Måste få ordning på det där. Någon som vet hur man gör?

Sitter hos grannen L och skriver ett litet kort inlägg.
Har handlat det mesta av julmaten i dag. Bara köpa lite mer räkor, kom ju på att vi ska ha lite ägghalvor på julafton också!
Ska straxt hem och fixa några hamburgare så grabben hinner äta innan han sticker till fritidsgården.

Ha det gott (det ska jag ha)!
   


Katten på råttan, råttan på repet...

I det här fallet var det faktiskt mer repet i katten. Mmmm, hur gick det till?
Tyckte minsann att vår lilla kattbebis Zingo såg lite konstig ut där bak i förmiddags. Eftersom han inte har någon svans i vanliga fall blev jag lite misstänksam när något "hängde ut där bak". Till sist fick jag tag i katten och var mer eller mindre tvungen att vända honom upp och ner för att se var det var.
Jaha... Han hade tuggat i sig en snörstump. Sen när den var på väg ut hade den fastnat och var såklart full med bajs. Snöret var INTE grönt längre kan jag säga... HAHAHAHA

Nej, ni. Nu ska jag klä på mig och gå bort till kooperativet och äta gratis mat. De bjuder alla boende på julbuffé i dag.
Tjingeling!

Pengar

Ja, varför ska man alltid ha så lite pengar? Hm... Särskilt nu inför jul. Har precis betalat några räkningar och det blev nästan 4000 bara det! Sen har man ju fortfarande några andra att pröjsa... Inte klart än liksom. Tänk om jag kan få lite fondpengar från kyrkan som jag sökte, men nej. Det har ju inte kommit några i dag heller så risken är väl obefintlig.
Men Å fick fondpengar. Kul för henne, det tycker jag faktiskt! MEN, det kommer ett MEN. Hon sökte när ansökningstiden hade gått ut och hon fick pengar (nä, inte fickpengar, hehe). Får nu inte morsan och jag några så ska jag j-lar i mig ifrågasätta deras system på att söka. För har man lämnat in sin ansökan för sent så är det ju helt normalt att man INTE ska få några pengar. En granne här på min gata fick ju inte ens söka just för att hon kom för sent. Det är SÅ det ska gå till tycker jag. Eller tycker och tycker... Det är ju så det SKA vara. Annars behöver man ju inte ha ett datum för sista ansökningsdag. Har jag fel?

Nåja, förhoppningsvis överlever vi julen i alla fall, men det är ju klart, lite extra pengar är aldrig fel. Särskilt inte när man bara har ca 2300 kronor att leva på. Då ska det räcka till både mat och julklappar. Och ända till 18 januari när nästa pension kommer!!! Ser ni någon liten hoptryckt krake med luva över huvudet som sitter utanför Willys efter nyår och tigger pengar så är det säkert jag...

Kram, kram!

Gammal kärlek

Ja, tidigt i morse dök han upp. Den "gamla" kärleken. Han är gammal på det sättet att jag var väldigt kär i honom när jag gick i 7:e klass, han gick i 9:an. Hm... Glömmer det ALDRIG. Så kär som jag var. Men det var jag ju inte ensam om. Han var ju en av skolans mest populära killar och vem vill väl ha en sådan som mig???
Han dök upp i drömmen i morse, inte på något annat sätt, även fast vi bor närmare varandra nu än när vi gick i skolan. ;-)
Då var det ca en mil emellan oss, nu är det någon kilometer.

I drömmen skulle jag lifta med honom på hans pakethållare. Ha, ha, ha! Varför jag drömde om honom överhuvudtaget har jag ingen aning om, men mina fd klasskamrater från grundskolan var också med i drömmen, så kanske hade det något med det att göra?
Pakethållare, ja. Och hans t o m. Har faktiskt vääääldigt speciella minnen till den. Låter det konstigt? Nja, lika konstigt som jag är konstig i så fall. HAHAHA!!!
Det var nämligen så att på måndagar i sjuan hade hans klass bild före oss. Bildsalen låg i ett annat hus och man var tvungen att gå i en trappa på utsidan för att komma dit. Hans cykel stod parkerad i cykelstället där utanför bildsalen och jag brukade skriva brev och sätta fast på hans pakethållare. Men jag skrev ALDRIG någon avsändare.
Så kom då den där måndag eftermiddagen som jag absolut ALDRIG kommer att glömma (om jag inte blir dement eller nåt då. Men då kan ju någon visa mig vad som står på denna sida...). Vi var på väg in till bild salen och hans klass var på väg ut. När vi möttes i dörren tittade han på mig och sa: Tack för breven!
Oooops! Jag blev nog väääldigt generad! Hur kunde han veta att det var jag som skrivit dem??? Ja, det får jag nog aldrig veta men ett kul minne är det!

Många år senare (februari 1998) bodde jag och grabben på den ort jag bodde på när jag gick i skolan. Någon dag efter Alla Hjärtans Dag klev han (A.S) på samma buss som mig hem från stan. Han skulle väl hälsa på sina föräldrar kan jag tänka. När jag såg honom igen efter många år kom just det här med breven upp i huvudet på mig och jag fick för mig att skicka ett försenat Alla Hjärtans Dag kort till honom via hans föräldrars adress.
Så blev det! Jag skrev något i stil med: "Jag såg dig på bussen och vill bara skicka en försenad Alla Hjärtans Dag hälsning. Från tjejen som aldrig fick chansen".
Hur vågade jag??? Ja, ibland kan man undra....

Någon vecka senare var jag på en av stadens krogar, Frimis. HAN var där. Han kom fram till mig i baren och så sa han: Tack för kortet!
Men,  nu igen? Hur kunde han veta? Jo, det  visade sig att han också hade sett mig på bussen så då förstod han direkt att det var jag som hade skickat det.    Ja, så kan det gå.
Den kvällen fick jag i alla fall göra något som jag aldrig fick göra i skolan. Dansa tryckare med HONOM! Vilken försenad lycka det blev!!!

Och nu då? Jo, vi brukar träffas i affären ibland och småprata lite. Han ser fortfarande väldigt bra ut, men han är nog inte min typ längre. Tyvärr! Eller, tyvärr och tyvärr. Han är ju sambo och har två barn.... Men det är kul att vi fortfarande kan prata med varandra trots mitt ihärdiga skrivande.

Nä, ska jag slänga på Canal + igen. Kolla "Allt om min buske" medan jag käkar frukost. På återhörande!

God kväll

Hann aldrig blogga på förmiddagen. Hade tvättstugan och fick åka med grannen till Willys under tiden tvätten låg i tumlaren.
Passade på att köpa billig falukorv. Två för 5 kr styck! Som singelmorsa måste man handla billigt. Men till jul ska det inte snålas! Vissa saker MÅSTE bara finnas. Men haha, inte falukorv!!! Den får vi äta efter jul...

Sitter just nu och är väldigt sugen på sushi. Får nog köpa det till helgen tror jag bestämt. Mmmmm, vad gott! De har börjat sälja det i fiskdisken i min Ica affär. Det är visst någon japan som gör det och så körs det ut till dem. Faktiskt den godaste jag har ätit, hittills.

Har även hunnit fundera på om grabben och jag ska byta sovrum före eller efter jul. Har lite svårt att bestämma mig. Men ni som känner mig vet ju hur jag är. Har jag väl kommit på något vill jag helst göra det på en gång, men det kanske är bättre att vänta med just detta till efter jul. Jag menar, då ska ju ändå julsakerna och julgardinerna ner. Gör jag det före måste jag ju flytta på allt det där från ena rummet till det andra.
Nu har jag bestämt mig. Det får bli EFTER jul!

Sms:ade med Sue i England också. Hade ju glömt att tacka för julkortet jag fick för ett par veckor sedan. Usch, sådan jag är! Men, bättre sent än aldrig...

Tog en vilopaus i sängen tidigare i kväll. Ja, ja. Jag somnade visst en stund. Men det kan behövas. Ska kolla Canal + i kväll. Först två avsnitt av "Little Britain i USA" och sedan "Irene Huss- Den krossade tangahästen". Den sistnämnda slutar ju inte förrän halv ett i natt så jag var tvungen att vila upp mig för att orka.

Nej, ni. Nu ska jag slänga på tv:n och slötitta lite på "Äntligen Hemma- Jul"

Ha det gott i stugorna! Kram

Rubrik?

Hej där!
Har ingen aning om vad jag ska kalla detta inlägg, därav överskriften.
En lång seg dag återigen. Fast det är ju lite medvetet. Jag tittade på en film med Nicholas Cage till frukost. Den hette "The Wicker Man" och var lite w(r)ickad. hehe...
Jo, den var sevärd men det gällde nog att hänga med lite i svängarna.

Vad har jag mer gjort?
Nja, J har vair här och hämtat jultidningar och V har hämtat sina Party Lite prylar. Sen kom ju farsan förbi med en dator som han snickrat ihop. Den får sonen ha som spel/göra film dator.

Ingen som vill köpa en nymfparakithane föresten? Tog ju hem en kille förra veckan som sällskap till min dvärgpapegoja, men hon flyttade till Stockholm i tisdags, så nu behöver han också ett nytt hem. Vill helst inte ha några burdjur.
Hör av er om ni kommer på någon!

Kram, kram!

God morgon!

Jaha, en ny dag igen nu då! Hehe, ja, man hoppas väl att man ska hinna med ganska många nya dagar....
Har väl inte riktigt fått bort sanden ur ögonen, men, men.
Heidi (stora hunden) kom ju hem vid halv åtta så jag var ju tvungen att ställa klockan. Och bara för det var jag jättetrött i dag!
Men det blir återigen en liten softardag. Ska gå en sväng med hundarna straxt. Sen slänga i mig litte frulle och stryka sonens julgardin. Ooops! Har liksom glömt bort det...
Nej, det är bättre om jag käkar frukost till filmen jag ska se halv elva. Om jag kan hålla mig så länge förstås.
Det är grått och jättetrist ute så film passar j-ligt bra i dag (igen...).

Tjingeling!

Oooops!

Vad då andra advent? Kom på efter jag hade loggat ut på förmiddagen att det är ju faktiskt tredje advent redan. Men, men.. Hjärnan hänger inte med i svängarna. Den har tagit jullov tror jag bestämt!
Ja, den här helgen har gått i softhetens tecken. Sett en del filmer på Canal + .  Till frukost såg jag "Bristande bevis" med Anthony Hopkins. Helt klart sevärd!
Klockan 21 i kväll är det ju "Wallander- Hemligheten", den får jag INTE missa. Jag önskar att jullovet varade lika länge som sommarlovet. Nja, kanske inte, men några veckor till. För det är ju den här årstiden man med gott samvete kan sitta inne och se på film flera gånger om dagen.

Ja, Pirre och jag var på den gemensamma hundpromenaden med hundklubben på eftermiddagen. Han fick faktiskt ha sin lilla söta polotröja på sig. Det underlättar lite. Inte lika mycket skräp som fastnade i pälsen, men jag ska ta mig råd och köpa en overall till honom. För så fort det blir mycket snö ser han ganska snart ut som en Michelingubbe när han går. ALLT fastnar ju...

Nej, nu ska jag kolla vidare i cyberspace innan det är dags att frissa hund och kolla Wallander.
 
Ha en trevlig kväll!  :-)

Andra advent

God morgon!
Vad man sover nu för tiden. Men man vet ju knappt om det är dag eller natt ju! Vaknar man till och tittar ut så är det ju bara grått. Okej då, nu har det ju faktiskt varit vitt några dagar men det håller ju på att töa bort nu. J-la skit! När man var liten var det snö jämt på vintern men nu för tiden kommer snön nästan jämt efter jul. Med lite tur finns det snö åt barnen på sportlovet.
Låter jag gnällig? Nåja, då får jag väl göra det! Men som jag kommer ihåg det var det snö varje vinter och den låg kvar länge. Den töade inte bort efter tre dagar. Och det har varit så fint ute nu. Lucia var ju helt fantastiskt vackert i Varbergaparken på fredagkvällen..

Nog om det. Nu ska jag kolla lite på mina vanliga sidor innan jag går ut med "lillhunden". Den stora är utlånad över helgen. Hon kommer hem i morgon bitti.
När han sen har varit ute ska jag ta mig till affären och köpa kattmat och Aftonbladet. Den tidningen är ett MÅSTE på söndagar för mig. Det har blivit som en drog för mig. Aftonbladet och bilagan på söndagar...

Tjingeling så länge!

Ny blogg

Eller man kanske ska säga en till? Har ju en till men den får jag använda till mina engelska vänner nu.
Vet ju inte hur man gör för att flytta den texten hit men en dag kanske hjärnan fungerar! Hahaha...
Ska straxt äta lunch. Ja, ni läste rätt. LUNCH! Åt aldrig någon förut, gick faktiskt och sov en stund istället. Var himla skönt.!Man är värd  en tupplur mitt på dagen ibland.
Sedan när jag vaknade ringde jag på en annons om ett hus på landet. Vi ska titta på måndag förhoppningsvis.
Och efterd et gick jag och levererade lite Party lite prylar samt köpte mig en ny spegel. Ni vet en sådan där som är gjord av ett gammalt fönster. Bara 100 spänn! Passade min plånbok perfekt!

Nä, nu ska jag fixa lunch och kolla på Dansbandskampen. Kl.21 börjar "Simpson- The movie" på Canal + så den tänkte jag se. Ha en fortsatt trevlig lördag kväll.
Kram!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0