Söndag

Snart slut på mars. REDAN! Vart har det här året tagit vägen egentligen??? Och inget särskilt händer tycker jag. Man bara gör saker för att överleva, inte för att leva. Knepigt va? Jag räknar dagarna mellan varje pengautbetalning för att kolla så man klarar sig till nästa. Och så gör man bara samma saker i stort sett hela tiden. Diskar, dammsuger, lagar mat, läser reklam, kollar posten osv osv. Ja, just! Inte att förglömma. Promenerar med hundarna och matar djuren.

På tal om djuren så blir det snart fler igen. Upptäckte härom dagen att nya katten Lakrits troligen är dräktig. Så Zingo hann göra henne på tjocken innan kastreringen. Hm... Hoppas det bara blir ett par stycken. Vet redan att Kerstin (grannen) vill ha en. Inte helt fel att ha en borttingad åtminstone! Förhoppningsvis hittar jag hem till den/de andra också.
Bara att hojta om ni är intresserade av att ta hand om ett litet liv i sisådär 10-20 år framåt.

Helgen har varit lugn. Såååå skönt så! Läste några tidningar i går och ska läsa fler i dag. I morgon är det fullt upp igen, så lika bra att koppla av. Blev invald i styrelsen i Kooperativ Träffpunkt igen i torsdags och i morgon har vi ett 3 timmars styrelsemöte på eftermiddagen, så då blir det en del att ta in.

Så nu ska jag straxt stänga av datavärlden. Borsta gaddar, köpa tidningen och ta ett skönt bad innan hundpromenaden kl.14. I dag är det lilla Cissis tur att vara med!

Tjing!
ps. Ingen som vill bli fodervärd till en liten hund? OBS! Ingen av mina, men Cissis ägare söker två fodervärdar...

The Palace

Hej alla!
Vill tipsa om ett projekt som jag fått nys om. Det enklaste är om ni läser själv på sidan http://www.thepalace.se
Men det handlar om hundar på Irland!

Voff!

Söndag

Jaha. Så nu har det gått några dagar sedan sist igen. Men, gud, ja! Har ju faktiskt inte skrivit något sedan i onsdags. Hm...
Får skylla på dumma Facebook. Det tar lite för mycket av min tid de stunder jag sitter vid datorn.

Men vad har hänt sedan sist då?
Jo, jag var på kyrkogården i onsdags. Eller kyrkogårdarna. Först tände jag ljus för farmor i minneslunden och sedan gick jag till sysslings grav där jag träffade hennes två barn och hennes mamma. Vi stod och pratade och grät tillsammans en stund. Faktiskt första gången jag var där sedan urnsättningen i september. FY på mig! Men jag har forfarande inte tagit in att hon faktiskt inte lever längre. Nu när jag såg gravstenen för första gången och namnet stod där klart och tydligt så blev det mer "på riktigt". Sjukt va?
Men gravstenen var väldigt vacker. Ett vitt hjärta är inristat och så sitter det en liten duva och vakar över henne.

När vi skildes åt körde min chaufför (jag hade ordnat skjuts ja...) mig till en annan kyrkogård där jag tände ljus på Manges grav. Han dog i april 2002 och skulle ha fyllt 30 en månad senare. Jag skvallrade lite för honom om vad som händer här. Är man knäpp då?
När jag stod vid hans grav kom jag att tänka på att min syssling och han hade samma efternamn och även samma bokstav i början på förnamnet. Lite läskigt faktiskt!

Har blivit väldigt dålig på att skriva ner varje dag vad jag gjort så jag glömmer ju...

I går, lördag, var jag i alla fall en liten sväng på stan. Var inne i djuraffären (en av sponsorerna i hundklubben) och hämtade kupnger på 3 kilo gratis mat. De kupongerna är endast för oss i hundklubben, så det kan löna sig att vara med!

När jag var klar där gick jag bort till Vuxenskolans lokaler för att kolla läget på Släktforskningens dag.
Jag fick hjälp med att leta fram vad min gammelmormor (Edit Sofia Johansson) och gammelmorfars (Helmer Johan Elliot Johansson) föräldrar hette. Och när Edit och Helmer gifte sig och var de bodde osv.
De hann jag ju träffa eftersom jag var ca 12 år när de dog. Men kul att få fram deras födelseorter osv.
Sedan gick jag in och tittade på min farmor. Hade glömt hur gammal hon var när hon dog och så fick jag även fram hennes mammas namn. Farmor var visst född utom äktenskapet så någon pappa fick vi aldrig fram. Det känns igen, att vara född utom äktenskapet. Fast visst var det säkert värre på den tiden, 1920 när farmor föddes.
Något annat jag fick veta var att farmors mor var stenhuggardotter. Så jag antar att farmors morfar jobbade i gruvan i Lanna eftersom de bodde där. Inte konstigt att jag känner mig så hemma i trakterna av Lanna och Hidinge!
Och när jag satt där kom jag att tänka på Camilla Läckbergs bok "Stenhuggaren". Den fick liksom lite annan betydelse nu... Ska nog läsa om den snart.

Kl. 17 i dag ska jag ha ljusparty, så nu är det väl dags att logga ut. Ska fixa lite inför det, samt gå till Haga och handla och så är det ju gemensam hundpromenad kl.14.

Ha det gott!   Kram


 

En gratulation

Ja, i dag skulle min kära syssling ha fyllt 35 år. Men tyvärr så avled hon i somras av någon orsak jag än i dag ej vet. "Grattar" henne här på min blogg för att visa att jag aldrig glömmer. GRATTIS! Hoppas att du har det bra där du är och att du sparar en bra plats till mig. En plats med sjöutsikt och mycket sol. Men jag tänker inte komma dit förrän om många, många år. Men du kan väl göra som man gjorde i skolan. Paxa den platsen åt mig!

Kram! ps. Hälsa farmor Märta också!

Grattis!

Ja, nu var det dags igen. Födelsedagar. Har sett på Facebook att några har födelsedagar i dagarna. Men jag skickar en hälsning till min hund Heidi (som fyllde 9 i söndags) och till L som fyller 38 år i dag. Grattis!

Facebook

Jaha, nu har det gått några dagar sedan sist igen. Hm.... Men jag har hoppat påd et här med Facebook (som jag sa att jag aaaaaldrig skulle göra) och nu har blivit sittande där ett antal timmar. Mycket för att försöka förstå mig på vad det egentligen går ut på. Visst hajjar jag att man "träffar på" många gamla kompisar och bekant från förr. Men allt det andra då? Massa frågor om vilken hundras man skulle ha varit och vilken frisyr man ska ha osv. Och hur vet jag vart det jag skriver hamnar varje gång? På min profilsida eller på hem? Ja, det är mycket att försöka lösa.

Nu är jag straxt klar med frukosten och då får det bli en långpromenad med hundarna i det vackra vårvädret. Skulle egentligen varit på möte nu kl.10, men det blev inget i dag heller. Nåja, en långpromenad kanske får mig att vakna till ordentligt. Duschen räckte ju tydligen inte....

Kram!

Inget nytt under solen

Nej, det blir ju lite svårt när solen inte visar sig...   ;-)  Men när jag klev upp en stund före halv åtta i morse så fanns den där. Solen. Härligt!
Men så när jag gick mina promenader med hundarna så var solen borta igen. Trist! Och kallt! Det var tydligen 8 minusgrader men jag hade ju inte tittat på termometern. Blev nästan lite av en chock att kliva utanför dörren. Därför blev inte promenaderna riktigt lika långa som jag tänkt mig. Cissi hade behövt sitt täcke i så fall.

Snart kommer grannen L som bor på andra sidan gatan. Hon ska kolla genom en kartong med lite småpryttlar och se om hon vill ha något. Annars åker det i soporna tror jag. Nä, föresten. Cd-ställen kanske de vill ha på Träffpunkt. Ifall de har skivor där som de behöver ha koll på... Hm, ska fråga. Gillar inte att slänga saker som det inte är något fel på.

Ha det gott. Vi höres! Kram

Zingo

Jaha. Nu lärde jag mig visst att lägga in bilder också! hehe Ibland funkar hjärnan visst alldeles av sig självt  ;-)
Här får ni nu en bild av vår katt "bebis" Zingo när han var just en bebis. Nu är han 8 månader....

Testbild


Ooops! Glömde ju...

Ja, jag glömde ju tala om att jag visst var med på balen i fredags. I alla fall på sätt och vis. Fick sms från Sue i lördags att vi var med på bild i programmet från förra balen. Eftersom det inte hanns med någon bal förra året så tog de ju såklart med bilderna från 2007 och det var ju då jag var där! Så nu väntar jag på att få ett balprogram i brevlådan....   ;-)

Vårdepp?

Ja, man kan ju undra. Vad är det för fel på mig? Har varit nere ganska länge nu. Kan det vara det här gråa, trista vädret?
Har sovit middag i stort sett varje dag sista veckan, kanske t o m två veckor. Har ingen lust att städa, diska eller laga mat. Å andra sidan, när har man det? Jo, visst är det väl så, men det är ändå skillnad nu. Kanske är det för att jag var ganska stressad för några veckor sedan som jag blir sådan här nu, för att jag tar det lugnt? Vet inte...

I lördags var vi hos L och hade spelkväll. Det var jag, L, M.B och M.R-H. Vi hade en jättetrevlig kväll med mycket skratt! Spelade original Tp och snacka om gamla frågor! Vi kom fram till att spelet är ju faktiskt snart 30 år, inte så konstigt då.
Jag fick visst till det något med kungahuset om att Victoria måste byta kön för att det skulle stämma med någon kung i Tyskland. Äh, jag vet inte. Går inte att förklar heller, man måste varit med. GALET, blev det!
Kom hem halv två och gick direkt ut med hundarna. Sedan i säng vid två.

I söndags var det meningen att jag, sonen, M.B och hennes två grabbar skulle ha kollat på ett hus vid Lanna Golfbana. Tyvärr fick inte M.B låna någon bil så vi kom inte iväg alls. Typiskt! När man väl hittat ett som verkar tilräckligt stort och med bra hyra + att det var nära till buss.
Antingen är det inte meningen att vi ska hyra något ihop annars är det meningen vi ska vänta för att något jättebra dyker upp. Vi får väl se!

I natt har jag legat vaken mycket. Vågade knappt somna om faktiskt. Har haft ont i bröstet (inte bröstkorgen) och så går det upp i armhålan. Säkerligen "bara" muskelvärk, men lilla jag tror direkt att det har med hjärtat att göra. Med de tankarna i huvudet blir det inte lättare att somna och inte får man mindra ont. GUD, vad jag saknar någon att sova bredvid (förutom tre hundar då)!!! Skulle nog slappna av mer. Känna mig tryggare. För skulle det hända något finns det ju någon där som kan ringa efter hjälp eller köra ner mig. Nu är man livrädd att något ska hända. Vill ju inte att sonen ska bli den som hittar mig i ett ev sjukligt tillstånd. Huvva! Hemska tanke!

Nej, sluttänkt om det nu. Ska borsta gaddarna och göra lite nytta (måste) innan "Hem till gården" börjar.

Tjing!

 

Tjing!

Hinner inte skriva något just nu men vill bara "visa mig". Jag ska på möte kl.10 och måste ta en dusch och äta frukost innan. Men jag hör av mig!   :-)

Tjing!

Bal, bal, bal...

Jaha! Så är det snart dags igen. Om ca en timme (engelsk tid) börjar det. Balunsandet....   hehe
Ja, i kväll är det dags igen för välgörenhetsbalen jag var med på för två år sedan. Hör ni? TVÅ ÅR sedan! Fan vad tiden går fort...
Jag var ganska nervös innan man kom ner till champagneminglet som började kl.19 (kl.20 här). Men så fort man var där nere så tappade jag det mesta av nervositeten. Man gick runt och minglade med sitt champagneglas och blev fotograferad av några olika tidningar, b l a en väldigt känd i England. Har tyvärr glömt vad den heter.   :-(
Och medan man minglade kunde man köpa lotter på ett billotteri. Hade väl varit något att komma hem med en sprillans ny bil som jag inte ens kunde köra. Och ratten hade suttit på fel sida dessutom.....   ;-)
Och det var som på film. När man hade druckit upp sin champagne var det bara att plocka till sig ett nytt glas från en ny bricka! 
Det trodde man ju aldrig att man skulle få vara med om. Att i långklänning, silversandaletter osv gå runt och champagnemingla och bli fotad av en engelsk kändistidning. Hm....
Och nu när jag tänker på det och skriver om det så känns det ändå som att jag är på plats. Knepigt! Men jag minns det så väl. Nästan varje timme.
Även om jag inte kan var där i kväll ska jag definitivt dit igen! That´s a promise!!!

Ha en bra fredagkväll.  Kram från en champagnetörstande singelmorsa!

Mr Right i mina drömmar...

Jo, så är det. Det man inte kan "få" på riktigt får man bara drömma om! Och det var just vad jag gjorde i natt. Eller tidigt i morse ska man väl säga. Vi var tydligen hemma hos honom i alla fall. Han var lite avståndstagande i början, men när vi väl hade varit själva en stund så blev han den han brukar vara när vi är själva. Helmysig! Och pussig också. Till slut blev jag t o m presenterad för hans släktingar. Och då måste man väl vara intresserad om man gör det? Ja, ja.. Jag VET att det bara var en dröm.... 
Om jag kommer ihåg rätt hade de någon fest av något slag. Kanske drömde jag så för att jag vet att han ska på fest i kväll???

Vuxna (?) människor med körkort

Ja, man tror ju i alla fall att folk som har körkort ska vara vuxna. De är ju åtminstone myndiga! Men bakom ratten beter sig många som svin, oavsett ålder.
I tisdags hade en fd granne hjälpt mig att hämta grejer i Lindesberg. På vägen hem stannade vi och handlade på Maxi. Och på vägen från affären, i rondellen, kom det en bil och skulle köra om på insidan av rondellen. Han slängde sig på tutan och tutade några gånger åt oss. När vi hade kommit ur rondellen tutade "min chaufför" tillbaka till han i den andra bilen. Redan där tyckte jag att det började likna sandlåda.
Vad gör då han som kör den andra bilen? Jo, han följer efter oss!!! Vi kör ut på motorvägen med den andra bilen efter oss. Jaha, tänkte jag. Vad ska hända när vi kommer fram till mig nu då? Ska dessa två "chaufförer" börja tjafsa så fort vi klivit ur?
Då hamnade nog jag också i sandlådan. Nä, ärligt talat blev jag nog lite skraj. Man vet ju inte vilken galning som kör "bilen bakom". Jag föreslog att vi skulle köra lite extra bara för att se om han "bakom" skulle fortsätta hänga på. Så istället för att svänga in på min gata körde vi rakt fram till vi kom till rondellen vid pizzerian. "Min chaufför" körde två varv för att se vad han bakom skulle göra. Men efter första varvet släppte han "jakten".
Jag var nog uppe i varv (hahaha, ja i dubbel bemärkelse!!!) för jag fick helt klart för mig att han som följt efter oss skulle vända och köra ikapp oss när vi väl kommit fram till mig.
Nä, fy för folk som ska leka "kung" bakom ratten!!!

Nattfåk

Ja, så heter den helt suveräna boken jag läste ut i går kväll. Det tog cirkus två veckor (längre än jag beräknade) men nu är den utläst. Så djävulskt bra! Den var på 384 sidor och författaren heter Johan Theorin.  Jag har puffat för honom tidigare och gör det gärna igen. Innan du läser "Nattfåk" får du inte missa hans debut "Skumtimmen". Den går att få under hundringen nu på bokrean!   :-)

Måndag "morgon"

Och mitt huvud känns så tungt....  som de sjunger i den där, är det Povel Ramel låten?
Nej, ingen fara för huvudet. Inte pga någon alkohol i alla fall. Det starkaste jag har druckit är läsk, Coca cola. Får ett sådant cola sug ibland så man blir nästan tokig!

Har tvättid till 12 och ska snart rusa iväg igen. Behöver nog dammsuga först innan grannhunden kommer förbi.
Annars har det inte hänt så mycket i helgen. SKÖNT! Skulle ha fikagäster här i lördags men det var bara mamma som kom. Inte gjorde det något. Har nog träffat för mycket folk sista tiden och behöver vara ifred ett tag. Eller åtminstone sköta det lite på "mina villkor".  För folk träffar man ju varje dag. I affären, i tvättstugan, i trappuppgången etc. Men jag vill, äh, kan inte riktigt förklara....

Nä, nu ska jag göra den där "nyttan" igen. Vi hörs!

Ian, my friend

http://www.youtube.com/watch?v=qxOjp_BpYxo

Ja, där har ni en länk till min engelska vän Ian och hans tribute band. De spelar Staus Quo musik som de turnérar med. Kanske ska dra hit dem till V.ox- festivalen???

RSS 2.0